Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ενθουσίασαν τους επισκέπτες οι  «Εκδηλώσεις Ιστορικών Οχημάτων» της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Ξάνθης

Ενθουσίασαν τους επισκέπτες οι  «Εκδηλώσεις Ιστορικών Οχημάτων» της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Ξάνθης

0

Ποια ξεχώρισαν στις προτιμήσεις του κοινού

Η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης διοργάνωσε, στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς πόλης Ξάνθης 2022, στην Πλατεία Διοικητηρίου έκθεση Ιστορικών Οχημάτων και στο διάδρομο που ενώνει την Κεντρική πλατεία με την Πλατεία Διοικητηρίου, Έκθεση φωτογραφίας παλιού αυτοκινήτου.

Στην Έκθεση Ιστορικών Οχημάτων, που ενθουσίασε τους επισκέπτες, το σύνολο των οχημάτων που εκτέθηκαν ήταν σχεδόν από κατοίκους της Ξάνθης και η έκθεση συγκέντρωσε 26 Ιστορικά Αυτοκίνητα και 5 μοτοσυκλέτες. Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της Έκθεσης, ψήφισαν περίπου 500 επισκέπτες της έκθεσης και τα τρία πρώτα οχήματα σε ψήφους ήταν:

1ο το Plymouth Fiury II, ένα όχημα του 1965, του κ. Νασσόπουλου Ευστάθιου

2ο το BMW Isetta 300, ένα όχημα του 1952, του κ. Κοντού Γιώργου

3ο το Jaguar XJ6, ένα όχημα του 1968, του κ. Ευμορφίδη Μιχάλη

 

Η μοναδική συμμετοχή εκτός Ξάνθης του κ. Διλμπέρη Ιωάννη από τη Θεσσαλονίκη, με ένα Triumph Stitfire IV του 1971, έφθασε καθυστερημένα στην έκθεση λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, αλλά κατάφερε να πάρει την 5η θέση στην ψηφοφορία.

Στην Έκθεση Φωτογραφίας με Ιστορικά Οχήματα, ψήφισαν 100 περίπου επισκέπτες. Ο κακός βραδινός φωτισμός δεν έδωσε τη δυνατότητα μεγαλύτερης συμμετοχής. Οι φωτογραφίες είχαν νοσταλγικό χαρακτήρα, έφερναν στο νου των επισκεπτών κάποιες άλλες εποχές. Οι νοσταλγίες αυτές καθόρισαν και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας το οποίο ήταν:

1η η φωτό του κ. Νασσόπουλου Στάθη, με το Plymouth Fiury II του 1965, με την ανθοδέσμη στο καπό έτοιμο να μεταφέρει τα όνειρα ενός νέου ζευγαριού.

2η η φωτό από τη συλλογή του Χρηστίδη Χρήστου, με τα οχήματα και τους αθλητές της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Ξάνθης, εμπρός από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όπου μετά από ένα Πανελλήνιο Τελικό Δεξιοτεχνιών φωτογραφήθηκαν οι επτά συμμετέχοντες, με τα τρία Πανελλήνια Κύπελλα που έφεραν στην πόλη μας.

3η η φωτό με το Χρηστίδη Χρήστο, πάνω στη ράμπα τερματισμού, μετά τη συμμετοχή του στην Ανάβαση Τοξοτών για να του απονεμηθεί το κύπελλο του νικητή της κλάσης, όπου συμμετείχε με το Alfa Romeo Junior του 1972.

Η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης ευχαριστεί το Δήμο Ξάνθης και τους χορηγούς της εκδήλωσης

«Οι παραπάνω εκδηλώσεις έγινε εφικτό να διοργανωθούν χάρη στη συμπαράσταση του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης κ. Ηλία Ασκαρίδη και του Δήμαρχου κ. Μανώλη Τσέπελη, που ανέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων διοργάνωσης αλλά και των χορηγών της ΑΛΕΞάνθης, του Κέντρου Μπαταρίας “Energy Life”, του καταστήματος ανταλλακτικών “ΜΠΑΡΙΣ”, το μηχανουργείο “Αφοι ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ”, το συνεργείο αυτοκινήτων “ΛΟΜΒΑΡΔΕΑΣ – ΚΥΡΑΤΖΗ ΟΕ” και την Εταιρία Συλλογής Καμένων Λαδιών του ΚΩΣΤΑ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗ», αναφέρει η Αυτοκινητιστική Λέσχη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…