Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις Ελληνικά Γαλακτοκομεία: Εξαγόρασε τη θυγατρική της Δέλτα στη Βουλγαρία

Ελληνικά Γαλακτοκομεία: Εξαγόρασε τη θυγατρική της Δέλτα στη Βουλγαρία

0

Ηγετικά μερίδια αποκτά ο όμιλος στα Βαλκάνια

Σε ηγέτη του κλάδου των γαλακτοκομικών σε ολόκληρη τη Βαλκανική εξελίσσεται ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία της οικογένειας Σαράντη, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα προχωρά και σε δεύτερη εξαγορά μετά την απόκτηση του 49% της κυπριακής γαλακτοβιομηχανίας Κουρούσιης. Αυτή τη φορά ο μεγαλύτερος παίκτης της χώρας στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου, εντάσσονται σήματα όπως Όλυμπος, Ροδόπη, Τυράς, Δουμπιά, Κλιάφα και εσχάτως η ΑΓΝΟ, «χτύπησε» στη Βουλγαρία εξαγοράζοντας το 100% των μετοχών της United Milk Co., θυγατρικής εταιρείας της Δέλτα (Vivartia).

Το deal πραγματοποιήθηκε μέσω της TYRBUL S.A., μέλος του ομίλου των Ελληνικών Γαλακτοκομείων, και φέρνει την ελληνική γαλακτοκοβιομηχανία στην πρώτη θέση στην αγορά της γειτονικής χώρας.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία έχει σοβαρό οικονομικό αποτύπωμα και στη Ρουμανία, όπου είναι ο τρίτος κατά σειρά παίκτης στην τοπική αγορά, ενώ έρεισμα αποκτά και στην αγορά της Κύπρου όπου κτίζει εργοστάσιο για παραγωγή χαλουμιού και πρόσφατα μπήκε στο μετοχικό κεφάλαιο της Κουρούσιης.

Σημειώνεται ότι η συναλλαγή μεταξύ του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία και της Δέλτα Τρόφιμα τελεί υπό την αίρεση ολοκλήρωσης των απαραίτητων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.

Η UMC που εδρεύει στο Plovdiv της Βουλγαρίας αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο των γαλακτοκομικών στην αγορά της γείτονας χώρας με κύρια παρουσία στο γάλα και στο γιαούρτι.

Η UMC, η οποία απασχολεί 500 εργαζομένους, διαχειρίζεται πέντε μάρκες προϊόντων: Vereia (παραδοσιακά βουλγαρικά γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως φρέσκο γάλα και γιαούρτι), Fibela (γάλα και γιαούρτι με γεύση φρούτων, γάλα και κρέμα υψηλής παστερίωσης), Rusalka, Fibela Wave και Hansko.

Στη γκάμα των τυροκομικών προϊόντων παράγει ποικιλία τυριών από αγελαδινό, πρόβειο και γίδινο γάλα. Δραστηριοποιείται τόσο στην τοπική αγορά όσο και στο εξωτερικό με πωλήσεις σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Λίβανο, Καναδά και Ρωσία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις της ΔΕΛΤΑ, το 2021 ο κύκλος εργασιών της UMC ανήλθε στα 52,5 εκατ. ευρώ, τα κέρδη EBITDA στα 5,15 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 1,65 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…