Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις 3η Λογοτεχνική Σκηνή Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής με θεματική: «Μνήμες προσφύγων του ΄22»

3η Λογοτεχνική Σκηνή Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής με θεματική: «Μνήμες προσφύγων του ΄22»

0

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους το Σάββατο στις αναγνώσεις φίλοι του Μουσείου, πολιτιστικοί σύλλογοι και λογοτέχνες της περιοχής

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:00 με την παρουσίαση της 3ης Λογοτεχνικής Σκηνής του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής στον κήπο του Μουσείου με θέμα «Μνήμες προσφύγων του ΄22».

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους στις αναγνώσεις φίλοι του Μουσείου, πολιτιστικοί σύλλογοι και λογοτέχνες της περιοχής.

Θέμα του εορτασμού είναι «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά- Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές». Στόχος είναι να δοθεί έμφαση στον ενεργό ρόλο των κοινοτήτων σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς με μέσα που θα εξασφαλίσουν ένα πιο βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον. Η φετινή θεματική κινείται γύρω από δύο άξονες: Την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς (υλικής και άυλης) και την υιοθέτηση πρακτικών και τη χρήση πόρων και υλικών που να είναι βιώσιμα και να μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθιστώντας έτσι τους ιστορικούς τόπους και τα μνημεία προσβάσιμα από τις σημερινές και μελλοντικές γενιές.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου για τον αείμνηστο Ιωακείμ Σγουρό

Από τους Κώστα Μαυρομάτη και Γεώργιο Μπατζακίδη Έρευνα για την ιστορία του Στέργιου Μπινόπ…