Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τρία νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην ΑΜΘ

Τρία νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην ΑΜΘ

0

Στους δήμους Παγγαίου και Προσοτσάνης έχει εκδηλωθεί ο ιός. 39 τα συνολικά νέα κρούσματα της τελευταίας εβδομάδας στη χώρα

Τέσσερα είναι πλέον τα βεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην ΑΜΘ, όπου το πρώτο κρούσμα διαγνώστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο δήμο Παγγαίου και ήδη φαίνεται ότι ο ιός έχει επεκταθεί και στο δήμο Προσοτσάνης Δράμας.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους, από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 20/09/2022 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά διακόσια τριάντα πέντε (235) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εκατόν πενήντα δύο (152) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και ογδόντα τρία (83) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως τις 20/9. διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 39 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί δεκαεννέα (19) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 62 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 84 έτη). Ένας επιπλέον θάνατος ασθενούς με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκε σε άλλα συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Από τα βεβαιωμένα κρούσματα, η μεγάλη πλειονότητα έχει εκδηλωθεί στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ ο ιός είναι παρών σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Στην ΑΜΘ, έχουν βεβαιωθεί τρία κρούσματα στο δήμο Παγγαίου και ένα στο δήμο Προσοτσάνης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«142 χρόνια»: Το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου στη ΦΕΞ

Την Κυριακή 21 Απριλίου στις 19:00 παρουσία του γνωστού δημοσιογράφου και υποψήφιου ευρωβο…