Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 37 νέα κρούσματα και τρεις ακόμη θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα

37 νέα κρούσματα και τρεις ακόμη θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα

0

Τα 160 έφτασαν τα κρούσματα της φετινής χρονιάς. Βεβαιώθηκαν σε Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 37 νέα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου στη χώρα μας και σημειώθηκαν τρεις ακόμη θάνατοι, φτάνοντας συνολικά τους δεκατέσσερις τη φετινή χρονιά. Για την ώρα τα κρούσματα εκδηλώνονται μόνο στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία, ωστόσο και στην ΑΜΘ υπάρχει επαγρύπνηση για την περίπτωση επιβεβαίωσης κρουσμάτων του ιού.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους του ΕΟΔΥ, από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 06/09/2022 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά εκατόν εξήντα (160) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα ενενήντα οκτώ (98) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και εξήντα δύο (62) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως την Τρίτη 06/09/2022, ώρα 13.00, διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 37 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί δεκατέσσερις (14) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 74 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 85 έτη). Ένας επιπλέον θάνατος ασθενούς με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκε σε άλλα συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Τα κρούσματα μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Χαλκιδικής: 13, ΠΕ Θεσσαλονίκης: 70, ΠΕ Κιλκίς: 10, ΠΕ Πέλλας: 8, ΠΕ Πιερίας: 7, ΠΕ Ημαθίας: 32, ΠΕ Σερρών: 3) και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας: 9, ΠΕ Τρικάλων: 2, Υπό διερεύνηση: 6).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…