Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

0

Αντιποίηση αρχής
Ο εκλεκτός συνεργάτης της Εφημερίδας μας Ιωάννης Ελ.Κυμιωνής, σε επίκαιρο άρθρο του στο χθεσινό φύλλο της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου, διαπραγματεύεται ένα σοβαρό θέμα.
Σοβαρό διότι με παράθεση επιχειρημάτων στηριγμένων στην ελληνική νομοθεσία, ενημερώνει πως δύναται η ελληνική πολιτεία τη θέσπιση ιδιώνυμου κακουργήματος για την παράνομη «ανάδειξη» αντιποιουμένου εκ προμελέτης την θέση του Μουφτή Ξάνθης.
Αξίζει να μελετηθεί με τη δέουσα προσοχή το άρθρο αυτό το οποίο στηρίζεται απόλυτα στην κείμενη νομική νομοθεσία.
Έτσι, με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου λύνεται το όλο θέμα της παράνομης εκλογής Μουφτή.
Γ.Δ.


Μπορεί τη σύγκρουση;
Προφανώς για να φτάσει στο σημείο αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι αποφασισμένη πως θα συγκρουσθεί με τις κατεστημένες δυνάμεις της μειονότητας και με τροφοδοτούμενες ενέργειες από γνωστά κέντρα υπονόμευσης κάθε ενέργειας νόμιμης επίλυσης θεμάτων της μειονότητας.
Απαιτείται δηλαδή πολιτική απόφαση με την οποία οριστικά τίθεται στο περιθώριο ο εμπνευστής μη νόμιμων ενεργειών που ξεκινά από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και καταλήγει στο προξενείο Κομοτηνής.
Μάλιστα, η σύγκρουση αυτή θ’ αποτελέσει την αρχή του τέλους για τον ρόλο και αποστολή των δύο παραπάνω φορέων που θα τις οδηγήσει στο να περιοριστούν στην τυπική εφαρμογή λειτουργίας τους.
-Το τι θα συμβεί, άγνωστο.
Γ.Δ.


Επιτέλους Δημοτική Αστυνομία
Εκλογές έρχονται την Άνοιξη, λογικό είναι, κατά τη λογική των κομμάτων, να γίνονται προσλήψεις. Έτσι, μετά τις ένοπλες δυνάμεις που θα προσληφθούν 1.190 οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), ακολουθούν 1.500 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία μέσω ΑΣΕΠ.
Οι προσλήψεις αυτές θα στελεχώσουν τις παλιές και νέες δημοτικές αστυνομίες.
Έτσι, ευελπιστούμε πως ο δήμος Ξάνθης εγκαίρως θα ενδιαφερθεί να δημιουργήσει δημοτική αστυνομία η οποία πλέον είναι απαραίτητη για πολλούς λόγους.
Γ.Δ.


Χωρίς παρατράγουδα…
Όμορφα και κόσμια κυλάνε οι γιορτές Π. Πόλης. Ο κόσμος είναι πολύς  κάθε βράδυ και στην κεντρική σκηνή και στα στέκια, γλεντάει και διασκεδάζει , επιλέγοντας τις εκδηλώσεις αλλά και τους συλλόγους που θέλει. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχουμε …παρατράγουδα. Το ωράριο τηρείται  υποδειγματικά από τους συλλόγους. Μετά τις 12 χαμηλώνει η μουσική και τα στέκια αδειάζουν μετά τη μία τα μεσάνυχτα.  Είναι πολύ σωστό αυτό γιατί δείχνει σεβασμό στους κανόνες αλλά και προς τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης που έχουν δικαίωμα στην ξεκούραση και στην ηρεμία. Άλλωστε είναι δείγμα πολιτισμού και παιδείας να έχει κάποιος ενσυναίσθηση και να σέβεσαι τα δικαιώματα του κάθε ανθρώπου όπως απαιτεί  να σέβονται τα δικά του.
Μ.Ξ.


Άστεγη και ελλιπής Νομαρχιακή
Σε δύο μήνες υπολογίζεται πως θα συμπληρωθούν τα οργανωτικά γραφεία της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης που μένουν σε εκκρεμότητα.
Παράλληλα όσο κι αν φαίνεται απίθανο, η νομαρχιακή συνεχίζει να είναι άστεγη εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών.
Ο άγνωστος στη συντριπτική πλειοψηφία των Ξανθιωτών μελών νέος γραμματέας της νομαρχιακής, πληροφορήθηκα πως ψάχνει τρόπο επίλυσης του θέματος της στέγης αλλά και της λειτουργίας του γραφείου αυτού.
-Διανύει περίοδο ισχνών αγελάδων το άλλοτε κραταιό Κίνημα Αλλαγής.
Γ.Δ.


Κάλυψη κενών σε Γυμνάσια- Λύκεια
Με ικανοποίηση, πιστεύω, πληροφορήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι καθηγητές και συνδικαλιστές αυτών πως έχουν καλυφθεί σχεδόν όλες οι θέσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια.
Καλύφθηκαν εγκαίρως και πλέον δικαιολογίες και άλλα τερτίπια δεν χωρούν.
Το ίδιο ισχύει και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και το χτύπημα του κουδουνιού τους βρίσκει όλους έτοιμους να αποδείξουν πρώτο απ’ όλα την αγάπη τους για τα παιδιά, την φροντίδα τους για την σωστή εκπαίδευση αυτών και κατάρτισή τους ώστε ν’ ανεβεί το επίπεδό τους διότι βρίσκεται αρκετά χαμηλά.
Γ.Δ.


Υπάρχουν σχέδια
Θέμα συζήτησης, σοβαρής μάλιστα, τα σχέδια για φθηνή ενέργεια τον χειμώνα σε Ευρώπη και βέβαια στην χώρα μας.  Μάλιστα τα μέτρα είναι σχεδόν έτοιμα, οσονούπω θ’ ανακοινωθούν μετά μάλιστα την απόφαση του Πούτιν να κόψει οριστικά το φυσικό αέριο συνολικά στην Ευρώπη, ενώ για την άρση αυτής της απόφασής του ζητά ν’ αρθούν οι κυρώσεις που επέβαλε η Ε.Ε. και ΗΠΑ εις βάρος της Ρωσίας, κάτι βέβαια που δεν θα γίνει διότι σε περίπτωση υπαναχώρησης τότε θα χαθεί κάθε αξιοπιστία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.
Πάντως είναι υπόψιν της Κομισιόν για τη λήψη μιας σειράς μέτρων, μεταξύ των οποίων η επιβολή εισφοράς στα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών.
Γ.Δ.


Πιάσε στόχο, κάνε προσλήψεις
Να και ένα πονηρό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης που προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο.
Λοιπόν, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας, η κυβέρνηση βάζει όρους στους φορείς του…δημοσίου, οι οποίοι δείχνουν αδιαφορία ως προς τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια και σε άλλες υποδομές ευθύνης τους.
Για να τους κινητοποιήσει προς την αιτούμενη κατεύθυνση λοιπόν, αποφάσισε να παγώσει τις προσλήψεις στους δικούς της φορείς, οι οποίοι δεν θα δείχνουν ενδιαφέρον για τους στόχους μείωσης της κατανάλωσης.
-Έτσι θα ισχύσει το ιδιαίτερα λογικό «πιάσε το στόχο, ζήτα προσλήψεις».
Γ.Δ.


Πολιτική κόντρα
Τεταμένη είναι η σχέση μεταξύ της δημοτικής αρχής και του επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για  την Ξάνθη» και γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Γιώργου Χατζηθεοδώρου. Κυρίως η κόντρα είναι μεταξύ του κ. Χατζηθεοδώρου και του αντιδημάρχου κ. Φανουράκη και έχει σαφώς πολιτική χροιά. Θυμίζουμε την σχεδόν εμμονική στάση του  κ. Χατζηθεοδώρου με το θέμα της εκκαθάρισης της ΔΗΚΕΞ όπου παλαιότερα ήταν πρόεδρος ο κ. Φανουράκης και την προσφυγή του στην Αποκεντρωμένη όπου και απορρίφθηκε. Η κόντρα όμως συνεχίζει και για άλλα θέματα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο με πιο πρόσφατο, τη δήλωση Χατζηθεοδώρου για το κολυμβητήριο που σαφώς υπονόησε ότι  έχουν κοπεί εντάλματα για εργασίες που δεν έγιναν, ζητώντας λεπτομερή αναφορά. Γι αυτό και η δημοτική αρχή στράφηκε εναντίον του και η υπόθεση βρίσκεται  υπό εισαγγελική διερεύνηση. Η κόντρα όμως πυροδοτείται συνεχώς από διάφορες αιτίες όπως εξαιτίας της ΕΔΕ που διέταξε το  υπουργείο εναντίον του για την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει  «πολιτική δίωξη και προσπάθεια φίμωσης» που ήταν και η αφορμή για μια …τσεκουράτη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με αφορμή τη στάση των μειονοτικών βουλευτών απέναντι  στο θέμα των ψευτοεκλογών για την ανάδειξη ψευτομουφτή όπου κατηγορεί ευθέως τον δήμαρχο Ξάνθης για μη θεσμικές συναντήσεις» με τον εκλιπόντα ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ. Στο ίδιο πνεύμα και η απάντηση του δημάρχου που αναφέρει ότι: « η «είδηση», περί «μη θεσμικών συναντήσεών μου» είναι απολύτως ψευδής και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά τον γραμματέα της Νομαρχιακής για «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» και «χυδαία πολιτική σπέκουλα».
Μαίνεται λοιπόν ο «πόλεμος»…
Μ.Ξ.


Δεν είναι θέμα πρατηρίων
Όλες οι κυβερνήσεις κατά καιρούς κάνουν δηλώσεις για την πάταξη της λαθρεμπορίας των καυσίμων. Ένα λαθρεμπόριο που αποδίδει εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε όσους το ασκούν ανενόχλητοι.
Πριν χρόνια λοιπόν με νόμο υποχρεώθηκαν οι πρατηριούχοι να εγκαταστήσουν σύστημα ηλεκτρονικής μετάδοσης δεδομένων εισροών- εκροών και τη σύνδεσή τους με φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό. Αυτό το σύστημα αρκετοί πρατηριούχοι το εγκατέστησαν μεν, δεν δούλεψε δε ακόμη στο σύνολό του.
Από την άλλη, η πιάτσα γνωρίζει πως το θέμα του λαθρεμπορίου ξεκινάει από αλλού, ψηλά, κι όχι από τα πρατήρια. Άρα, όλοι γνωρίζουν πού είναι το πρόβλημα αλλά δεν το αγγίζουν καν.
Απλά το ψάχνουν χαμηλά στα πρατήρια, κάνουν δηλώσεις για πρόστιμα αλλά τελικά δεν πρόκειται να γίνει τίποτε.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απίθανοι υποψήφιοι Ευρωεκλογές εν όψει γενικώς και τα κόμματα και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι…