Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Τα Πρότυπα

Τα Πρότυπα

0

H Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που κατέκτησε την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στα 20 χλμ. βάδην, που σερβίρει στην ταβέρνα των γονιών της, που έμεινε αρχικά εκτός υποτροφιών από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, λόγω ηλικίας (38 ετών), κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

Ο εκ των κορυφαίων αλτών παγκοσμίως, ο Μίλτος Τεντόγλου, με άλμα εις μήκος 8,52μ, που κατέκτησε το χρυσο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωταθλήμα στο Μόναχο, ο σεμνός αθλητής που λέει:

«Πρώτα και πάνω απ’ όλα σέβομαι όλους τους αθλητές, ακόμη κι αν δεν είναι καλοί. Σέβομαι την προσπάθειά τους. Σέβομαι όλα τα επαγγέλματα γενικά. Δε θεωρώ ότι αυτό που κάνω είναι πιο δύσκολο συγκριτικά με κάποιον που δουλεύει οκτάωρο στην οικοδομή. Αυτό που κάνει ένας οικοδόμος ίσως είναι πιο δύσκολο από αυτό που κάνω εγώ, άρα γιατί να το παίξω κάποιος; Ο κολλητός μου δουλεύει σε φούρνο, στα Γρεβενά. Ξέρω ότι είναι δύσκολη δουλειά, όλες οι δουλειές είναι δύσκολες. Σέβομαι όποιον προσπαθεί και δεν θέλω να το παίξω ιστορία»

Μια σερβιτόρα κι ένας αντιστάρ, χωρίς τη βοήθεια της ελληνικής πολιτείας, κατάφεραν να εξυψώσουν όλη την χώρα μαζί και την περηφάνια μας στα ύψη, σε μια εποχή που όλοι το είχαμε ανάγκη!

Δεν είναι μόνο το χρυσό μετάλλιο μα κυρίως ότι είναι προσγειωμένοι ως άνθρωποι.

Πρότυπα για μας και για τα παιδιά μας.

Συγχαρητήρια, Αντιγόνη! Συγχαρητήρια, Μίλτο!

Μην ψάχνεις αλλού για influencers!

Γράφει η Νατάσα Μακρή

Αναστασία (Νατάσα) Μακρή
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκίνησαν τα μαθήματα κολύμβησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο για μαθητές της Γ’ Δημοτικού

Τους πρώτους μαθητές υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Το πόσο σημαντικό ήταν το άνοιγμα του Δημοτικού…