Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η Κατερίνα Στεφανίδη έγινε θρύλος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου

Η Κατερίνα Στεφανίδη έγινε θρύλος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου

0

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι ήδη η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών, αλλά στο Μόναχο έγινε και θρύλος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου, με ένα μοναδικό επίτευγμα.

Με το τέταρτό της μετάλλιο σε τέσσερις συνεχόμενες διοργανώσεις, η Κατερίνα Στεφανίδη ξεπέρασε ακόμη και θρύλους του άλματος επί κοντώ, όπως η Σβετλάνα Φεοφάνοβα και Γελένα Ισινμπάγιεβα, αφού καμιά τους δεν κατάφερε κάτι αντίστοιχο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε την ανεπανάληπτη πορεία της, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στη Ζυρίχη και στη συνέχεια “κυριάρχησε” και σε παγκόσμιο επίπεδο, με χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου όμως, αναδείχθηκε με μοναδικό τρόπο, παίρνοντας δύο ασημένια και δύο χρυσά μετάλλια στις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις, με την εμφάνισή της στο Μόναχο να δείχνει ότι στα 32 της χρόνια, έχει μπροστά της και πολύ ακόμη μέλλον.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε πολύ άνετα τον αγώνα, περνώντας εντυπωσιακά όλα τα ύψη με την πρώτη προσπάθεια, δείχνοντας ότι είναι σε εξαιρετική φόρμα κι ότι είναι κυρίαρχη του αγωνίσματος, όμως η νεαρή Φινλανδή Βίλμα Μούτο έκανε το παιχνίδι της ζωής της και κατάφερε να περάσει τα 4,80μ., όπου η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε την πρώτη της αποτυχημένη προσπάθεια. Στη συνέχεια απέτυχε και στη δεύτερη αφήνοντας την τελευταία της προσπάθεια για το 4,85 χωρίς όμως επιτυχία. Η Φινλανδή που ήταν σε εξαιρετική φόρμα πέρασε και αυτό το ύψος και πήρε πανάξια το χρυσό μετάλλιο, με τη Στεφανίδη και παίρνει το ασημένιο και να δηλώνει ικανοποιημένη με την καλύτερη επίδοση της χρονιάς που έκανε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μετά την τελετή Αφής

Θα τη μεταφέρουν περίπου 10.000 λαμπαδηδρόμοι – Τη Δευτέρα θα περάσει από την Ξάνθη …