Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Τα παράπλευρα φρεάτια πληρώνονται κατά το ήμισυ από τους καταναλωτές»

«Τα παράπλευρα φρεάτια πληρώνονται κατά το ήμισυ από τους καταναλωτές»

0

Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΞ Ι. Καμαρίδη προς τον κάτοικο του Πετροχωρίου που καταγγέλλει χρέωση για έργο της ΔΕΥΑΞ

 

Επικαλείται τον νόμο 1069 /1980

 

 

Σε μια επώνυμη καταγγελία – διαμαρτυρία κατά της ΔΕΥΑΞ προέβη ο συμπολίτης μας Γεώργιος Κοσιάρης, κάτοικος Πετροχωρίου. Ειδικότερα όπως επισημαίνει σε email που απέστειλε: «Πριν από ένα, περίπου, χρόνο η ΔΕΥΑ Ξάνθης προχώρησε σε αντικατάσταση του υδρευτικού συστήματος της κοινότητας Πετροχωρίου. Καλό έργο, δεν λέω.  Ένα χρόνο μετά ο λογαριασμός από 21/3/22 έως 30/6/22 μου ήρθε αυξημένος κατά 84, 98 ευρώ από υπηρεσία ύδρευσης! Ακατανόητο. Ρωτώντας έμαθα ότι η ΔΕΥΑΞ χρέωσε μέρος της δαπάνης του έργου στους καταναλωτές. Με ποια λογική δεν έμαθα. Προσπάθησα πολλές φορές να επικοινωνήσω με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ αλλά δεν τα κατάφερα γιατί απλά μου έκλειναν το ακουστικό. Ήθελα να ρωτήσω τον πρόεδρο με ποιο σκεπτικό επιμερίζει στους καταναλωτές μέρος της δαπάνης του έργου; Φανταστήκατε τί θα γινόταν αν όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις έκαναν το ίδιο και για τα δικά τους έργα».

Κληθείς να απαντήσει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης επικαλέστηκε τον  νόμο 1069 /1980 που όπως είπε: « δεσμεύει την ΔΕΥΑΞ όταν προβαίνει σε διάνοιξη παράπλευρων φρεατίων μέρος των εξόδων να βαρύνουν τους πολίτες που συνδέονται με το φρεάτιο. Το έργο έγινε από την προηγουμένη διοίκηση και ορθώς χρεώθηκαν διότι διαφορετικά θα ήταν παράνομο αφού αυτό προβλέπει ο νόμος».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…