Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Στις Καστανιές του Έβρου το τεθωρακισμένο της ΕΛ.ΑΣ.

Στις Καστανιές του Έβρου το τεθωρακισμένο της ΕΛ.ΑΣ.

0

Έχει διμελές πλήρωμα και μπορεί να μεταφέρει 8 εξοπλισμένους στρατιώτες/αστυνομικούς

Βαμμένο με τα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας, βρίσκεται στις Καστανιές του Έβρου, το πρώτο τεθωρακισμένο όχημα MRAP Typhoon GSS-300

Πρόκειται για ένα από τα οκτώ οχήματα που είχαν κατασχεθεί το 2015 και ήταν αφημένα στο Τελωνείο του Πειραιά.  Τα οχήματα αυτά είχαν εντοπιστεί στις 14/5/2015 νότια της Κρήτης από το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή και τις ειδικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, στο αμπάρι του φορτηγού πλοίου Μ/V «Tychy».

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τον λιμένα «La Spezia» της Ιταλίας και είχε προορισμό το λιμένα «Κhalid» της Λιβύης, μέσω του λιμένα «Deringe» της Τουρκίας.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού του προς την Λιβύη το πλοίο βρέθηκε νότια της Κρήτης και με βάση πληροφορίες που υπήρχαν για το φορτίο του πλοίου, οι Ελληνικές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αυτή την αιφνιδιαστική και επιτυχημένη επιχείρηση.

Το όχημα MRAP Τyphoon GSS-300 έχει μήκος 6,5 μέτρα, πλάτος 2,43 μέτρα, ύψος 2,37 μέτρα και βάρος 12,5 τόνους. Έχει διμελές πλήρωμα και μπορεί να μεταφέρει 8 εξοπλισμένους στρατιώτες/αστυνομικούς.

 

*Πηγή: newsauto.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τροχαίο με διακινητή στο Σέλερο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ατόμων

Το όχημα ήταν δηλωμένο για κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης Συνελήφθη το μεση…