Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 220.000 επιταγές θεάματος για τη χειμερινή περίοδο 2022-2023 σε άνεργους και εργαζόμενους

220.000 επιταγές θεάματος για τη χειμερινή περίοδο 2022-2023 σε άνεργους και εργαζόμενους

0

Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων δικαιούχων υποβάλλονται προς την ΔΥΠΑ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο

Το ποσό των 3 εκατ. ευρώ θα χορηγήσει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης σε μισθωτούς δικαιούχους 220.000 επιταγών θεάματος χειμερινής περιόδου 2022-2023. Αυτό ορίζει απόφαση που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας. Τα εισιτήρια για θέατρα που θα χορηγηθούν αφορούν επιδότηση της τάξης των 15 και 12 ευρώ, για παραστάσεις ενηλίκων και παιδιών αντιστοίχως.

Δικαιούχοι του προγράμματος επιταγών θεάματος περιόδου 2022-2023 ορίζονται:

α) Ασφαλισμένοι που συγκεντρώνουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες από την ασφάλισή τους στον eΕΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου με εισφορές υπέρ των συνεισπραττόμενων κλάδων της ΔΥΠΑ.

β) Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ, που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον 4 μηνών.

Βέβαια, οι επιταγές χορηγούνται και στα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 3 ετών και άνω, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών ή του άλλου γονέα, καθώς και οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών. Ο αριθμός των δικαιούχων και των ωφελούμενων του προγράμματος ανέρχεται κατ’ ανώτατο όριο σε 220.000 ανάλογα με τον αριθμό των επιχειρηματιών – παρόχων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα και των προσφερομένων ανά πάροχο θέσεων.

Η επιταγή θεάματος θα έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού για κάθε δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο και οι κάτοχοί τους θα μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα από το μητρώο παρόχων τις θεατρικές παραστάσεις που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ως πάροχοι θεατρικές επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής που έχουν προγραμματίσει παραστάσεις κατά τη χειμερινή περίοδο 2022-2023.

Θα προσφέρουν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων για τους δικαιούχους – ωφελουμένους του προγράμματος, εφόσον προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που ορίζονται σε δημόσια πρόσκληση, η οποία αναμένεται να βγει μέσα στον μήνα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων δικαιούχων θα υποβάλλονται προς τη ΔΥΠΑ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσα σε δεσμευτική προθεσμία. Στη συνέχεια θα γίνει επεξεργασία των αιτήσεων και μοριοδότηση με βάση το πραγματικό δηλωθέν εισόδημα. Για πραγματικό δηλωθέν εισόδημα έως 10.000 ευρώ λαμβάνουν 30 μόρια.

Για εισόδημα από 10.001 έως 20.000 ευρώ 20 μόρια και για πραγματικό δηλωθέν εισόδημα από 20.001 έως 30.000 ευρώ 10 μόρια.

Μετά τη μοριοδότηση οι δικαιούχοι κατατάσσονται κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης.

Διάρκεια προγράμματος-Αριθμός ωφελουμένων

  1. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατά τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2022-2023.
  2. Ο αριθμός των δικαιούχων και των ωφελούμενων του προγράμματος ανέρχεται κατ’ ανώτατο όριο σε

220.000 ανάλογα με τον αριθμό των παρόχων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και των προσφερομένων ανά πάροχο θέσεων.

  1. Ο αριθμός των ωφελουμένων ηλικίας 3-10 ετών δεν είναι δυνατόν να υπερβαίνει τον προσφερόμενο αριθμό θέσεων για παιδικές παραστάσεις.
  2. Ο ακριβής αριθμός των δικαιούχων ωφελουμένων προκύπτει μετά την κατάρτιση του Οριστικού Μητρώου Παρόχων.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πράσινο φως» για 1.851 μόνιμους υπαλλήλους στους δήμους

351 θέσεις μηχανικών – Προσόντα για τις θέσεις   1.500 μόνιμες προσλήψεις στη Δ…