Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Σ. Τσιλιγγίρης: Σήμερα πληρώνονται από τον ΕΛΓΑ οι προκαταβολές για τους πληγέντες του παγετού

Σ. Τσιλιγγίρης: Σήμερα πληρώνονται από τον ΕΛΓΑ οι προκαταβολές για τους πληγέντες του παγετού

0

Μετά από επικοινωνία με τον ΥΠΑΑΤ, ο βουλευτής ενημερώνει ότι με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία θα ενισχυθούν οι παραγωγοί που δεν καλύπτονται σε αυτή την πρώτη φάση

 

Σε ενημέρωση των αγροτών για τις αποζημιώσεις των καταστροφών από τον παγετό προχώρησε ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης μετά από επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο ίδιος στην ενημερωτική του δήλωση αναφέρει: «Σε πρωινή επικοινωνία, από την Κρήτη όπου βρίσκεται, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά

ενημερώθηκα, ότι σε πείσμα όλων όσων αντιτάχθηκαν και πολέμησαν πολιτικά την ενίσχυση των αγροτών που επλήγησαν από τον παγετό, ενώ οι καλλιέργειές τους ήταν σε βλαστικό (προανθικό) στάδιο, σήμερα το ΥΠΑΑΤ μέσω του ΕΛΓΑ, προχωρά στην πληρωμή των προκαταβολών ύψους 70%.

Αποτελεί επίσης δέσμευση του ΥΠΑΑΤ ότι, για την ενίσχυση των καλλιεργειών, αλλά και των παραγωγών που δεν καλύπτονται σε αυτή την πρώτη φάση, θα αξιοποιηθούν όλα τα υπόλοιπα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου άμεσα  να στηριχθούν με δίκαιο τρόπο όλοι όσοι επλήγησαν.

Σε αυτή τη δεύτερη φάση θα ενταχθούν και οι καλλιεργητές της Ξάνθης που επλήγησαν και δεν μπόρεσε το Υπουργείο να τους συμπεριλάβει στην πρώτη φάση λόγο τεχνικών προβλημάτων.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που γίνονται αυτού του είδους αποζημιώσεις στα πλαίσια της προσπάθειας να υπηρετηθεί ο πρωτογενής τομέας και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που η κλιματική κρίση προκαλεί.

Επίσης θα ήθελα να δηλώσω ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα έχουμε και άλλα ευχάριστα νέα για τους Αγρότες της περιοχής μου, αποτέλεσμα της προσπάθειας μου και της Αρίστης  συνεργασίας μου με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων”.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Με χτυπήματα στην πλάτη» επέστρεψαν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το «θεαθήναι» – Φωνάζουν για  την αδικία …