Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

0

Και το κλέβει και το καίει
Ακατανόητη και βάρβαρη ενέργεια πέρα για πέρα που την υλοποιούν κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, κάτοικοι Δροσερού.
Δε φτάνει που κλέβουν κάποιο Ι.Χ. ή μικρό φορτηγάκι. Στο τέλος, αφού κάνουν τη βόλτα τους και τελειώσει η βενζίνη, το πάνε έξω στα χωράφια και το καίνε. Δηλαδή γελώντας προφανώς για το θέαμα του καιόμενου οχήματος, χορεύουν γύρω του σα κανίβαλοι. Το ότι καταστρέφεται η περιουσία κάποιου βιοπαλαιστή, αυτό ούτε που το σκέφτονται και ούτε τους απασχολεί φυσικά.
Βαρβαρότητα σε ύψιστο βαθμό για την περιουσία του άλλου που ούτε καν υπολογίζεται.
Γ.Δ.


Ποδήλατα: Έρχονται αλλαγές
Οι παλαιοί θα το θυμούνται ίσως. Για τα ποδήλατα που είχαν πινακίδες με αριθμό κυκλοφορίας τότε και που σταδιακά καταργήθηκαν.
Σήμερα λοιπόν που τα ποδήλατα αυξήθηκαν, συζητούν σοβαρά στην κυβέρνηση οι ποδηλάτες να τηρούν κι αυτοί τον ΚΟΚ όπως οι οδηγοί μοτοποδηλάτων.
Δηλαδή κανόνες κυκλοφορίας, ασφάλισης των κοινών ποδηλάτων και ηλεκτρικών για κάλυψη τραυματισμού σε πεζό ή ακόμη  και απώλειας ζωής.
Έτσι, οι ποδηλάτες θα είναι πιο προσεκτικοί έναντι των πεζών και οδηγών Ι.Χ. αυτοκινήτων.
Γ.Δ.


Ευκαιρία επαφών
Συμμετέχοντας σε μια εκδήλωση καλοκαιριού πρόσφατα, διαπίστωσα πως οι παλιές συνήθειες από πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς δεν κόβονται.
Είδα χτυπήματα στην πλάτη φιλικά, χειραψίες πολλές, πάρα πολλές, χαμόγελα και άκουσα λογίδρια διάφορα. Το φετινό καλοκαίρι ήταν ένα ξέσπασμα κι έτσι οι πολιτικοί μας εν ενεργεία και υποψήφιοι, βρήκαν το κατάλληλο κλίμα.
Βέβαια, το γνωρίζουν και οι ίδιοι πως όλα αυτά, χειραψίες, χαμόγελα και λόγια, δεν έχουν πλέον απόδοση όπως παλιά. Σήμερα έχουν άλλες απαιτήσεις από τους πολιτικούς όποιας κατηγορίας οι πολίτες  και λίγοι είναι αυτοί που ξεγελιούνται μ’ ένα χτύπημα στον ώμο.
Γ.Δ.


Βοήθεια στην αγορά
Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Για τους επαγγελματίες και βιοτέχνες ο λόγος που ενισχύθηκαν οικονομικά τόσο από το πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής όσο και της μη επιστρεπτέας.
Και οι δύο παρεμβάσεις βοήθησαν σημαντικά στην κρίσιμη περίοδο τις επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών τους. Ήταν ένα σημαντικό στήριγμα, αυτό δεν το αρνείται κανείς έντιμος επαγγελματίας. Μάλιστα κάποιοι ενισχύθηκαν πέραν του δέοντος αλλά αυτή η ιστορία τελείωσε και οι συνεπείς επιστρέφουν το αναλογούν ποσοστό τους κι αυτό είναι μια βοήθεια επίσης.
Γ.Δ.


Περί των κουνουπιών
Είναι γεγονός πως τα κουνούπια είναι ενοχλητικά και όλοι τα αποφεύγουν όσο μπορούν. Γιατί όμως αυτά προτιμούν τόσο πολύ το ανθρώπινο αίμα;
Οι ερευνητές από αμερικάνικα πανεπιστήμια μελέτησαν ενδελεχώς τα ενοχλητικά αυτά έντομα και διαπίστωσαν ότι, εν αντιθέσει με άλλα ζώα ή έντομα, αυτά διαθέτουν έναν πολύπλοκο μηχανισμό όσφρησης, που τα οδηγεί με ακρίβεια στο ανθρώπινο δέρμα.
Τα κουνούπια μπορούν να αποκωδικοποιήσουν με ακρίβεια τις μυρωδιές που συναντούν, ειδικά δε την ανθρώπινη, που αποτελεί έναν συνδυασμό της μυρωδιάς του σώματος, της θερμότητας αλλά και του διοξειδίου του άνθρακα και είναι ξεχωριστή για τον κάθε έναν από εμάς. «Είμαστε το τέλειο γεύμα και γι’ αυτό είναι τόσο ισχυρή η έλξη των κουνουπιών για εμάς», εξηγούν οι ερευνητές.
Τα πορίσματα αυτών των μελετών μπορούν να αξιοποιηθούν στο μέλλον ώστε να μειωθούν οι ασθένειες που προκαλούνται από τα κουνούπια, όπως ο κίτρινος πυρετός. Ένας τρόπος, λένε οι επιστήμονες, θα ήταν η δημιουργία μυρωδιών πιο θελκτικών από εμάς, ώστε να αποφεύγουμε τα τσιμπήματά τους, ή νέα φάρμακα που θα «μπερδεύουν» του νευρώνες των κουνουπιών και δεν θα μας εντοπίζουν με την ίδια ευκολία.
Γ.Δ.


Σε Αθήνα ο Τσέπελης
Νέα μετάβαση του δημάρχου Μανώλη Τσέπελη στην Αθήνα. Εδώ που τα λέμε, αυτή η διαδρομή πλέον γίνεται από τον δήμαρχο τουλάχιστον δύο φορές το μήνα, μερικές και τρεις.
Όσο κι αν ακούγεται αυτό σκληρό και κουραστικό, συμβαίνει. Και περιλαμβάνει βέβαια ως γνωστόν μετάβαση από υπουργείο σε υπουργείο, από αναμονή σε αναμονή. Κι όλα αυτά για να προχωρήσουν κάποια έργα, άλλα να ξεκολλήσουν από τη γραφειοκρατία κι άλλα να ενταχθούν οι μελέτες για χρηματοδότηση.
Κι αν σκεφθεί κανείς πως έχουμε υψηλές θερμοκρασίες καλοκαιριάτικα, είναι να τον σκέφτεσαι τον δήμαρχο για την ταλαιπωρία που τραβά στην Αθήνα.
Δυστυχώς όμως έτσι οικοδομήθηκε το νεοελληνικό κράτος. Όλα να ξεκινούν και να τελειώνουν στην Αθήνα.
Γ.Δ.


Ο Αθλητισμός αναπτύσσει αρμονικά το σώμα και το πνεύμα
Άξια συγχαρητηρίων, η χρυσή μας Ολυμπιονίκης, Κατερίνα Στεφανίδη που πήρε το ασημένιο μετάλλιο, στο άλμα επί κοντώ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου!
Όχι,  όμως μόνο γι’ αυτό!
Η Κατερίνα Στεφανίδη, μετά από δηλώσεις της για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που  την εκθειάζει  για τα 2 χρυσά μετάλλια που πήρε, δείχνει ότι είναι μια αθλήτρια με αθλητική παιδεία, ευγενή άμιλλα, ήθος και κάνει πράξη το “ευ αγωνίζεσθαι”!
Δείχνει τη μεγαλοσύνη του πνεύματός της, κάτι που κάνει να ξεχωρίζουν οι  μεγάλοι αθλητές!
Μπράβο Κατερίνα!
Αναστασία (Νατάσα) Μακρή


Κάναν κόμμα οι ψεκασμένοι
Οι ζέστες καλά κρατούν και ορισμένοι μάλλον παρουσιάζουν προβλήματα λίαν σοβαρά στον εγκέφαλό τους.
Λοιπόν, σας ενημερώνουμε για την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού «Κίνημα των Ψεκασμένων». Επικεφαλής του νέου πολιτικού σχηματισμού είναι ο εκ Αιγίου ορμώμενος παιδίατρος Σωτήριος Καρανικόλας. Ιδού λοιπόν που οι Ψεκασμένοι απέκτησαν πολιτική φωνή και παρουσία στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.
Το κωμικό της υπόθεσης; Πως όντως θεωρούν τους εαυτούς τους ψεκασμένους…
-Κάποιοι στον τόπο μας θα μας τρελάνουν με τα καμώματά τους.
Τέλος πάντων, όσοι Ξανθιώτες ψεκασμένοι θέλουν να επικοινωνήσουν με τους ομοϊδεάτες τους, ιδού και το τηλέφωνο του Γραφείου Τύπου: 69977298590.
Γ.Δ.


Success story στον αθλητισμό
Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού ήταν το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, ενόργανης γυμναστικής και κωπηλασίας που διοργανώθηκε στο Μόναχο. Μια γιορτή όπου η εθνική ομάδα της χώρας μας μας έκανε πολύ περήφανους. Σάρωσε κυριολεκτικά αφού αναδείχθηκε τέταρτη ευρωπαϊκή αθλητική δύναμη στον στίβο μετά την Γερμανία, Βρετανία και Ισπανία αφού κατέκτησε 14 ευρωπαϊκά μετάλλια συνολικά  από τα οποία τα 7 χρυσά!
Ο Λευτέρης Πετρούνιας την Κυριακή πήρε το 6ο του χρυσό μετάλλιο, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι δικαίως έχει ονομαστεί ο άρχοντας των κρίκων. Ρίγησαν από περηφάνεια οι καρδιές στην ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου. Το Σάββατο, είχε έρθει η ανεπανάληπτη επιτυχία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη με την πρώτη θέση στα 20χλμ βάδην, 4 ημέρες μετά το χρυσό της μετάλλιο και στα 35χλμ. Τελευταία προσθήκη, το χρυσό μετάλλιο της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό. Πιο μπροστά είχαμε  χρυσό στο άλμα εις μήκος από τον  Μίλτο Τεντόγλου αλλά και ασημένιο στο επί κοντώ από την Κατερίνα Στεφανίδη.
Η χώρα μας εκτός από το Success story στον τουρισμό, ζει και Success story στον αθλητισμό!
Μ.Ξ.


Ναι μεν αλλά…
Την ανησυχία τους αλλά και την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι έμποροι της Ξάνθης μέσα από την επιστολή τους προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, με θέμα την «αυξημένη καθημερινή παραβατικότητα στον Νόμο Ξάνθης». Είναι γεγονός ότι τα εμπορικά καταστήματα γίνονται συχνά στόχος διαρρήξεων και καταστροφών από ομάδες που δρουν στην πόλη μας και θα έπρεπε να ενισχυθεί η αστυνόμευση. Όσο για τα άλλα που αναφέρουν σ’ ότι αφορά την καταστρατήγηση των διατάξεων του ΚΟΚ από τα δίκυκλα και το παράνομο παρκάρισμα σε θέσεις φορτοεκφόρτωσης και στα πεζοδρόμια είναι θέματα που δεν αφορούν το υπουργείο προστασίας του Πολίτη. Και ναι να στελεχωθεί καλύτερα η αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης αλλά για να καταστείλει εγκληματικές πράξεις και όχι να έχει αστυνομικούς στο δρόμο για να επιβλέπουν ποιος παρκάρει παράνομα. Αυτό είναι θέμα της δημοτικής  αστυνομίας που εμείς ως δήμος δεν έχουμε. Είχαμε δηλαδή αλλά μετά διαλύθηκε ως Διεύθυνση και τώρα γίνεται μια προσπάθεια επανασύστασή της. Αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε και την κοινωνική ευθύνη αλλά και την παιδεία γενικότερα. Αν ο άλλος είναι κάφρος και δεν σέβεται τίποτε ότι και να τον κάνεις κάφρος θα παραμείνει. Και έχουμε πολλούς τέτοιους…
Μ.Ξ.


  • Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…
  • Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

    Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …
  • Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

    «Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος Λοβέρδου «Δημοκράτες» είναι το όνομα του κόμματος που α…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…