Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Ζωντανεύει» τουριστικά η ΑΜΘ

«Ζωντανεύει» τουριστικά η ΑΜΘ

0

Στην Ξάνθη Ιταλοί δημοσιογράφοι από κανάλια και travel  blogs  – Ντοκιμαντέρ του γαλλικού καναλιού Arte στην ορεινή Ροδόπη

 

Τουρίστες από Ισραήλ στην Ξάνθη  – Αύξηση κατά 474,19% τον Μάιο οι  πτήσεις εξωτερικού στο Αεροδρόμιο Καβάλας  – Μεγάλη κάθοδος Βουλγάρων και Ρουμάνων στις παραλίες των Αβδήρων

 

 

Καλοί οιωνοί για την φετινή  τουριστική σαιζόν στην περιφέρειά μας που ολοένα βελτιώνει το μερίδιό της στην τουριστική πίτα. Με τη Θάσο να κρατά τα σκήπτρα η πληρότητα σε ξενοδοχεία και καταλύματα και στην Σαμοθράκη και στην Αλεξανδρούπολη και Καβάλα κυμαίνεται σε υψηλά ποσοστά και σε τιμές ανταγωνιστικές σε σχέση με άλλους προορισμούς της χώρας. Αυτό βεβαιώνει ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της ΑΜΘ, Αθανάσιος Τσώνης που προΐσταται της εκστρατείας προβολής και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειάς μας μέσα από πολυποίκιλες δράσεις.

Στην Ξάνθη Ιταλοί δημοσιογράφοι από κανάλια και travel  blogs

Γνωριμία με τις ομορφιές του νομού μας και της πόλης μας  είχε χθες η ομάδα Ιταλών δημοσιογράφων από γνωστά ΜΜΕ της Ιταλίας και travel blogs  που επισκέπτονται αυτές τις μέρες της περιφέρειάς μας μετά από πρόσκληση της με στόχο την προβολή και προώθηση της περιοχής, στην Ιταλία.  Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν τη Σαμοθράκη: «Η περιφέρεια ποντάρει στους επηρεαστές κοινής γνώμης, μέσω της τουριστικής της καμπάνιας, με στόχο την αύξηση των τουριστικών ροών προς την χώρα μας», τονίζει ο κ. Τσώνης.

Ντοκιμαντέρ του γαλλικού καναλιού Arte στην ορεινή Ροδόπη

Παράλληλα αυτές τις μέρες κινηματογραφιστές από το γαλλικό κανάλι Arte βρίσκονται στον ορεινό όγκο της Ροδόπης και στην περιοχή του Παρανεστίου πραγματοποιώντας κινηματογράφηση για ντοκιμαντέρ με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά χλωρίδας και της πανίδας της οροσειράς της Ροδόπης: «Ο στρατηγικός σχεδιασμός του τουριστικού προγράμματος μας στοχεύει στην ανάδειξη της περιφέρειας μας  ως προορισμού ιδιαίτερων τουριστικών εμπειριών, προσφέροντας στον επισκέπτη ποικιλία εναλλακτικών δραστηριοτήτων για όλο τον χρόνο και διαμορφώνοντας ένα ευρύ πλέγμα ποιοτικών προϊόντων, που θα κάνουν την εμπειρία αυθεντική και μοναδική», επισημαίνει ο κ. Τσώνης.

Τουρίστες από Ισραήλ στην Ξάνθη

Αναφερόμενος στην γενική τουριστική εικόνα που παρουσιάζει η περιφέρειά μας ο κ. Τσώνης εξέφρασε την ικανοποίησή του σημειώνοντας ότι τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα και ότι πλην απροόπτου, εννοώντας την έξαρση της πανδημίας ο τουρισμός κινείται σε πολύ ανοδικούς ρυθμούς. Έχουμε τουρισμό από Βουλγαρία, Ρουμανία καθώς και άλλες χώρες. Στην Ξάνθη έχουν έρθει γκρουπ από Ισραήλ που ενδιαφέρονται  για  περιπατητικό τουρισμό. Η Θάσος έχει πολύ υψηλά ποσοστά πληρότητας. Το ίδιο και η Σαμοθράκη. Για την Αλεξανδρούπολη οι  ξενοδόχοι μας βεβαιώνουν ότι έχουν 100% πληρότητα αυτόν το μήνα. Επίσης η Καβάλα κινείται σε καλά επίπεδα. Ιδιαίτερα για την Ξάνθη προσφέρεται για άλλου είδους τουρισμού. Γι αυτό και τέλος του μήνα θα συμμετέχουμε σε μια εκδήλωση στην Αθήνα στοχεύοντας στον εσωτερικό τουρισμό. Γενικά είμαστε ικανοποιημένοι από την τουριστική κίνηση στην περιφέρειά μας» καταλήγει ο κ. Τσώνης.

Αύξηση κατά 474,19% τον Μάιο οι  πτήσεις εξωτερικού στο Αεροδρόμιο Καβάλας

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το αεροδρόμιο Καβάλας «Μ. Αλέξανδρος», συνολικά οι πτήσεις του Μαΐου 2022 παρουσιάζουν αύξηση κατά 258,7% σε σχέση με τον Μάιο του 2021, με τις πτήσεις εσωτερικού να έχουν αύξηση 72% και διεθνείς πτήσεις 474,19%!

Μεγάλη κάθοδος Βουλγάρων και Ρουμάνων στις παραλίες των Αβδήρων

Για μεγάλη τουριστική κίνηση στους  παραλιακούς οικισμούς του δήμου Αβδήρων κάνει λόγο ο δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης: «Ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο δεν πέφτει καρφίτσα στις παραλίες του δήμου μας από το Μυρωδάτο, το Πόρτο Μόλος έως και την Μάνδρα. Έχουμε μεγάλη προσέλευση από Βουλγάρους και Ρουμάνους. Οι εστιάτορες μας εκφράζουν την ικανοποίησή τους από τον κόσμο που έχουν όπως και όσοι έχουν καταλύματα και ξενοδοχεία. Φέτος υπάρχει μια πραγματική τεράστια αύξηση παρότι ο καιρός δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμη. Οι παραλίες του δήμου μας προσελκύουν πολλούς τουρίστες που έρχονται από τον Άγιο Κωνσταντίνο και όταν ανοίξει ο κάθετος άξονας πιστεύουμε ότι  θα έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση και από άλλα πιο μακρινά μέρη της Βουλγαρίας. Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι να στηρίξουμε μέσα από περισσότερες υποδομές αυτή την προοπτική για να την αξιοποιήσουμε προς όφελος της τοπικής οικονομίας», επισημαίνει ο κ. Τσιτιρίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η δομή στήριξης για κακοποιημένες γυναίκες στο σχεδιασμό της επιτροπής ισότητας της Π.Α.Μ.Θ.

Η ιδρυτική συνάντηση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 με την παρ…