Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τούρτα παγωτό με 3 υλικά

Τούρτα παγωτό με 3 υλικά

0

– 800 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά(κρύα)

-500 γρ. πραλίνα φουντουκιού

-1+(1/2) συσκ. πτιμπερ με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος

Στρώνουμε μεμβράνη σε μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20-22 εκ. Θέλουμε να καλυφθεί τόσο η βάση όσο και τα τοιχώματα για την τούρτα παγωτό. Τοποθετούμε την φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να κάνουμε την κρέμα.

Σε ένα παγωμένο μπολ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την πραλίνα φουντουκιού.

Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το μείγμα για την τούρτα παγωτό του για μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσει να γίνεται μια ωραία βελούδινη και παχύρρευστη κρέμα. Βγάζουμε από την κατάψυξη την φόρμα και ρίχνουμε την μισή ποσότητα κρέμας σε όλη την επιφάνεια. Την στρώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να είναι ίσια η επιφάνεια της.

Σπάμε μερικά μπισκότα με σοκολάτα γάλακτος σε όλη την επιφάνεια της κρέμας για την τούρτα παγωτό. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και με ένα κουτάλι η με μια σπάτουλα απλώνουμε ώστε να είναι λεία η επιφάνεια.

Κάνουμε μια τελευταία στρώση από μπισκότα χωρίς να τα σπάσουμε πάρα μόνο για τα μικρά κενά που δημιουργούνται. Καλύπτουμε με μεμβράνη την τούρτα παγωτό και αφήνουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες να παγώσει και να σφίξει καλά

Βγάζουμε από την κατάψυξη την τούρτα παγωτό για 5 με 10 λεπτά  πριν σερβίρουμε ώστε να μπορέσουμε να την κόψουμε σε κομμάτια.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε την τούρτα παγωτό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…