Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στο πλευρό των υγειονομικών σε αναστολή ο δήμος Ξάνθης

Στο πλευρό των υγειονομικών σε αναστολή ο δήμος Ξάνθης

0

Ομόφωνο Ψήφισμα για την επάνοδο στην εργασία τους  – Επιλύεται το ιδιοκτησιακό των παλιννοστούντων της Εκτενεπόλ – Αναμένεται  το ΦΕΚ

Καταργείται η λαϊκή αγορά του Σαββάτου επί της οδού Ύδρας – Μεταφέρεται στην οδό Πανεπιστημίου  – Ορίστηκε επιτροπή ελέγχου του  εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου

Δια ζώσης συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης για πρώτη φορά μετά από 2,5 χρόνια, όμως η ευφορία από την επάνοδο στην κανονικότητα δεν κράτησε πολύ. Το γεγονός ότι η συνεδρίαση δεν μεταδόθηκε ζωντανά από το δημοτικό ραδιόφωνο αλλά ούτε σε live streaming ήταν η πρώτη αφορμή για αντιπαράθεση παρότι ο πρόεδρος του ΔΣ αναγνώρισε ότι από λάθος δεν ενημερώθηκε με email  δημοτικό ραδιόφωνο και δεσμεύτηκε να επανορθώσει με την αποστολή των μαγνητοφωνημένων πρακτικών για  να γίνει αναμετάδοση από το ραδιόφωνο.

Σ. Μελισσόπουλος: «Είστε η χειρότερη δημοτική αρχή. Ούτε ένα έργο. Μόνο διαγωνισμούς που βγαίνουν άγονοι…»

Δεύτερο σημείο τριβής αποτέλεσε η στερεότυπη απάντηση στην πληθώρα των ερωτήσεων των παρατάξεων ότι θα απαντηθούν σε άλλο δημοτικό συμβούλιο και όταν θα είναι παρών ο δήμαρχος που απουσίαζε. Αυτή η απάντηση εξόργισε τον επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθης για όλους» κ. Σάββας Μελισσόπουλος ο οποίος κληθείς από το «Ε» να σχολιάσει «Λυπάμαι πολύ που η πόλη μας έχει αυτή την δημοτική αρχή. Τρία χρόνια τώρα και δεν έχει κάνει τίποτε. Ούτε ένα έργο. Μόνο διαγωνισμούς που βγαίνουν άγονοι για έργα που θα γίνουν. Είναι η χειρότερη δημοτική αρχή που έχει περάσει  από τον δήμο μας»!

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μελισσόπουλος έθεσε μεταξύ άλλων ερώτημα που αφορούσαν την κατάσταση του Δροσερού και έλαβε την  απάντηση ότι  θα απαντηθεί από τον δήμαρχο.

Ομόφωνο Ψήφισμα υπέρ των υγειονομικών σε αναστολή

Ένα θέμα που συζητήθηκε αρκετή ώρα ήταν το αίτημα των 100 συνολικά υγειονομικών της Π.Ε. Ξάνθης που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας λόγω της άρνησής τους να εμβολιαστούν κατά παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε υγειονομικές μονάδες. Εκπρόσωποι των υγειονομικών, παρουσία και του δικηγόρου τους ήταν παρόντες στην συνεδρίαση και ζήτησαν στήριξη από τον δήμο μέσω της έκδοσης Ψηφίσματος που θα αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας και θα υπερασπίζεται τις προσπάθειές τους να επανέλθουν στην εργασία τους αναδεικνύοντας το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους αλλά και το  κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί καθώς και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η απουσία τους από  την λειτουργία του νοσοκομείου και των άλλων δομών υγείας. Ο μόνος που ψήφισε κατά ήταν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ζερενίδης εκφράζοντας την άποψη ότι: « οι νόμοι του κράτους πρέπει να είναι σεβαστοί και ιδιαίτερα σε εποχή κρίσης αν δεν λειτουργούμε συντεταγμένα ως πολιτεία αυτό έχει  πολύ σοβαρές συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο». Τελικά όμως  ο κ. Ζερενίδης άλλαξε την ψήφο του: « σεβόμενος την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου», όπως δικαιολογήθηκε προκειμένου να είναι ομόφωνο το Ψήφισμα που ανατέθηκε σε μια επιτροπή σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των υγειονομικών.

Επιλύεται το ιδιοκτησιακό των παλιννοστούντων της Εκτενεπόλ

Ένα θέμα εκτός ημερησίας διάταξης που ήρθε με την μορφή του κατεπείγοντος εγκρίθηκε ομόφωνα. Αφορά το πρόβλημα που  απασχολεί 20 χρόνια τώρα τους ιδιοκτήτες κατοικιών στην Εκτενεπόλ λόγω της αστοχίας του Ιδρύματος Παλιννοστούντων το 1990 που μετά την αγορά των οικοπέδων για την κατασκευή του οικισμού δεν προέβη σε κατάτμηση, με αποτέλεσμα αυτοί που αγόρασαν να φαίνονται ως ιδιοκτήτες ποσοστού γης και να μην έχουν τίτλο ιδιοκτησίας. Αυτό δημιούργησε πολλά προβλήματα καθώς δεν μπορούν  να μεταβιβάσουν ή  να πουλήσουν  τα σπίτια τους ούτε να βγάλουν άδειες για επέκταση. Όπως έγινε γνωστό το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Υποθέσεων ενέκρινε την μελέτη που εκπονήθηκε από τον δήμο σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη και αφορά τις κατατμήσεις και αναμένεται μετά την επικαιροποίηση της απόφαση του 2007 η  υπογραφή του υπουργού για να πάρει ΦΕΚ.

Καταργείται η λαϊκή αγορά του Σαββάτου επί της οδού Ύδρας

Ζήτημα δημοσίου συμφέροντος αποτελεί η κατάργηση της λαϊκής  αγοράς του Σαββάτου επί της οδού Ύδρας, μπροστά από την Πυροσβεστική. Ως γνωστός οι πυρκαγιές δεν έχουν ώρα και μέρα και η παρεμπόδιση στην κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων και στην άμεση επέμβαση από τους στημένους πάγκους  και τον κόσμο ήταν ένα θέμα που έπρεπε να ρυθμιστεί. Έτσι καταργείται  η λαϊκή αγορά επί της  οδού Ύδρας και μεταφέρεται  επί της  οδού Πανεπιστημίου. Επίσης αποφασίστηκε η αναστολή αδειών των θέσεων τους στην λαϊκή αγορά για 5 μήνες σε 120 πωλητές επειδή δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους.

Ορίστηκε επιτροπή ελέγχου του  εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου

Ορίστηκε η 5μελής επιτροπή που θα είναι αρμόδια για τον έλεγχο και την διαχείριση  του εξοπλισμού και  των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου Ξάνθης. Απαρτίζεται από τον αντιδήμαρχο αθλητισμού Μπεκήρ Ογλού Σουά και τον σύμβουλο κ. Ιγιαννίδη και 3 υπηρεσιακούς παράγοντες. Σ’ ότι  αφορά την λειτουργία του πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κατατεθεί ο φάκελος στην Διεύθυνση Υγιεινής της Π.Ε. Ξάνθης και μετά την γνωμάτευσή της θα έλθει ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο η λειτουργία του. Χρονικά προσδιορίζεται αυτό να γίνει μέσα στον Ιούλιο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 159 «όχι» απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή

Η παραίτηση Μπρατάκου-Παπασταύρου «πλήγωσαν» τη ΝΔ – Η επόμενη μέρα με φόντο τις ευρ…