Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Προ των θυρών» το Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα σε Ε.Ε.Σ. και Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

«Προ των θυρών» το Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα σε Ε.Ε.Σ. και Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

0

Προετοιμάζονται δύο εκπαιδευτικά προγράμματα σε Ξάνθη και Καβάλα για την εκπαίδευση των ενηλίκων στελεχών των προσκόπων στις πρώτες βοήθειες

Η συνεργασία και η εξειδικευμένη εκπαίδευση των προσκόπων προέκυψε ως ανάγκη, λόγω των εκτεταμένων έκτακτων συνθηκών που αντιμετωπίζονται. Μιλούν στο «Ε» ο Χ. Νασσόπουλος και ο Ζεκή Μεμέτ Αλή

 

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η σύναψη μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (11/7), αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα, κ. Ξενοφώντα Σπιταδάκη, την Αναπληρώτρια Γεν. Γραμματέα κα Ιωάννα Τζόβολου και τον Αναπληρωτή Γενικό Έφορο, κ. Κώστα Βεργίτση, στοχεύοντας στη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας και Αλληλοϋποστήριξης.

«Το εκπαιδευτικό κομμάτι και στην περίπτωση της Ξάνθης έχει ‘’κλείσει’’-Αναμένεται το Μνημόνιο»
Ζεκί Μεμέτ Αλή
Διευθυντής Εκπαίδευσης του Ε.Ε.Σ στο Παράρτημα Ξάνθης

 

«Ανέκαθεν επιθυμούσαμε να λάβουμε πιστοποίηση για την εκπαίδευσή μας ώστε να διασφαλιστεί καλύτερη ετοιμότητα»
Χαράλαμπος Νασσόπουλος
Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων ΑΜΘ

Εκπαίδευση 3.000 βαθμοφόρων προσκόπων πανελλαδικά

Το μνημόνιο συνεργασίας, αποβλέπει, μεταξύ άλλων, στην εκπαίδευση 3.000 βαθμοφόρων προσκόπων, σε όλη την Ελλάδα, στις Πρώτες Βοήθειες από εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Παράλληλα, στοχεύει στην ανάπτυξη κοινών δράσεων για την διάδοση του εθελοντισμού στους νέους, οι οποίες θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Σε τοπικό επίπεδο ο κ. Χαράλαμπος Νασσόπουλος εκπροσωπώντας το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Ξάνθης επεσήμανε: «Η συνεργασία με τον ΕΕΣ είναι έντονη ειδικά τώρα που έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε τόσες πολλές καταστροφές. Δεν χωρά αμφιβολία πως μπορούμε να μιλάμε για τις δύο πιο παλιές εθελοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα. Ο ΕΕΣ καλείται να εκπαιδεύσει τους προσκόπους και τελικά να λάβουν πιστοποίηση. Άλλωστε, ανέκαθεν θέλαμε να έχουμε την πιστοποίηση, κάτι που φυσικά θα βοηθήσει τους βαθμοφόρους. Δηλαδή, θα έχουμε πιστοποιημένα ενήλικα στελέχη. Επίσης, σε ένα δεύτερο στάδιο θα μπορούσαμε να ζητήσουμε απινιδωτή από τον δήμο. Φυσικά όταν υπογραφεί το Μνημόνιο θα μπορούμε να οργανώσουμε κι άλλες δράσεις με κοινά σημεία τον εθελοντισμό και τους νέους ανθρώπους».

Συμπληρωματικά, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης του Ε.Ε.Σ στο Παράρτημα Ξάνθης, ο Ζεκί Μεμέτ Αλή, δήλωσε: «Πρέπει να εκπαιδευτούν οι Πρόσκοποι. Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου έγινε η πρώτη συνάντηση της αντιπροσωπείας τους με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στο πλαίσιο της σύναψης του Μνημονίου Συνεργασίας που αναμένεται. Η Ξάνθη κι η Καβάλα έχουν από 15 μέχρι 20 άτομα που θα ενσωματωθούν σε  δύο εκπαιδευτικά προγράμματα κι έπειτα θα στηρίξουν την εκπαίδευση των ενηλίκων στελεχών των προσκόπων. Στη συνέχεια, θα λάβουν και πιστοποίηση από τον Ε.Ε.Σ. Άρα, ουσιαστικά το εκπαιδευτικό κομμάτι έχει ‘’κλείσει’’».

 

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…