Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Με κατάνυξη γιόρτασαν την Πολιούχο Αγία Παρασκευή στα Άβδηρα

Με κατάνυξη γιόρτασαν την Πολιούχο Αγία Παρασκευή στα Άβδηρα

0

Πλήθος κόσμου και οι αρχές του τόπου παρακολούθησαν το θρησκευτικό τελετουργικό και την συναυλία

 

Εντυπωσίασε η Μελίνα Ασλανίδου – Σκόρπισε κέφι και χαρά με την ερμηνεία της

 

Η κορυφαία γιορτή του καλοκαιριού για τον οικισμό των Αβδήρων, η γιορτή της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής γιορτάστηκε με την δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη. Πλήθος κόσμου από όλο τον νομό προσήλθε στον ιστορικό και εμβληματικό ναό της Αγίας Παρασκευής, να ν’ ανάψει ένα κερί στην Χάρη της και να προσκυνήσει την εικόνα. Μια εικόνα με πλήθος αναθήματα πιστών, μαρτυριές Πίστης και Ελπίδας!

Σε κλίμα κατάνυξης το τελετουργικό της γιορτής της Αγίας Παρασκευής  

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων ενώ παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Κουρτίδης, ο βουλευτής Ξάνθης κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης, εκπρόσωπος του Στρατού και της Αστυνομίας και η πρώην δήμαρχος Αβδήρων κα Εύα Τσακίρη καθώς επίσης και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ακολούθησε η Περιφορά της Εικόνας από στρατιωτικό άγημα με συνοδεία της μπάντας του Στρατού στην κεντρική οδό του οικισμού. Στο κέντρο και ακριβώς κάτω από την υπερυψωμένη πλατεία όπου δεσπόζει η προτομή του Δημόκριτου πλάι στην  υπεραιωνόβια ελιά, πραγματοποιήθηκε συλλείτουργο και αρτοκλασία ενώ για στον ενάρετο Βίο, την ακλόνητη πίστη και την αφοσίωσή στον Χριστό της Μεγαλομάρτυρας, Αθληφόρου Αγίας Παρασκευής, προστάτιδας των ματιών, μίλησε ο κ. Παντελεήμων.

Εντυπωσίασε η Μελίνα Ασλανίδου

Το ψυχαγωγικό μέρος περιελάμβανε την συναυλία της δημοφιλούς  ερμηνεύτριας Μελίνας Ασλανίδου. Η γλυκιά Μελίνα με την αισθαντική φωνή ερμήνευσε νέες και παλαιότερες επιτυχίες της καθώς επίσης και μια σειρά από κλασικά τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου, έντεχνα και λαϊκά, σκορπίζοντας κέφι και χαρά.

Οι fun της, νεαρόκοσμος που είχε κατακλύσει το χώρο κάτω από την εξέδρα την αποθέωναν κάθε τόσο, ενώ τραγουδούσαν μαζί της. Ο κόσμος ήταν τόσος που κυριολεκτικά βούλιαξαν τα Άβδηρα. Μετά την συναυλία οι νεολαίοι διασκέδασαν σε πάρτι που διοργάνωσε καφέ στην πλατεία ενώ επίσης το αδιαχώριστο γινόταν στις ταβέρνες και στις καφετέριες του οικισμού. Να σημειώσουμε ότι αυτό τον καιρό στον οικισμό υπάρχουν πολλοί  Βούλγαροι που παραθερίζουν και οι οποίοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θρησκευτικό και το ψυχαγωγικό μέρος της γιορτής.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης καλωσόρισε τον κόσμο και τους επίσημους προσκεκλημένους

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…