Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Φορολογικές δηλώσεις: Έως 31 Αυγούστου η έκπτωση 3% στην εφάπαξ πληρωμή

Φορολογικές δηλώσεις: Έως 31 Αυγούστου η έκπτωση 3% στην εφάπαξ πληρωμή

0

Λύση για να μη χάσουν το Fuel Pass όσοι δεν υποβάλουν Ε1 τον Ιούλιο

«Ουρανοκατέβατα έσοδα» μισό δισ. ευρώ επιπλέον από φόρους εισοδήματος και 1 δισ. ευρώ από ΦΠΑ δίνουν νέα ώθηση στην κυβέρνηση, για νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Άμεσα πάντως, αυτό αναμένεται να φανεί με δύο τρόπους:

1.«Ανάσα» για ακόμα ένα μήνα, σε όσους θέλουν μην πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος τον Ιούλιο, αλλά και να μη χάσουν την έκπτωση 3% για ολική εξόφληση του φόρου τον Αύγουστο δίνει τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή και δίνει τη  δυνατότητα έκπτωσης με εφάπαξ πληρωμή έως και τις 30 Αυγούστου.

  1. Fuel pass 2: Κάλυψη για να μη χάσουν το επίδομα και σε όσους υποβάλουν δήλωση τον Αύγουστο, με βάση την παράταση που δόθηκε. Το πρόβλημα είναι ότι το εισοδηματικό κριτήριο σχεδιάζεται να κριθεί με βάση τις φετινές δηλώσεις για τα περσινά εισοδήματα.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει σήμερα ή το Σαββατοκύριακο, που κανονικά θα είχαν υποβάλει όλοι τις δηλώσεις, αν δεν είχε δοθεί παράταση. Πρέπει μέσα στις επόμενες μέρες να ξεκαθαριστεί αν θα ισχύσει τελικά το προπέρσινο εισόδημα ως κριτήριο ή, διαφορετικά αν μπορεί να μείνει ανοικτή η πλατφόρμα Fuel Pass 2 έως τέλη Αυγούστου ώστε τελικά να πληρωθούν τον Σεπτέμβριο το επίδομα όσοι κάνουν χρήση της παράτασης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…