Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πρόσω ολοταχώς για Γιορτές Παλιάς Πόλης, δύο χρόνια μετά

Πρόσω ολοταχώς για Γιορτές Παλιάς Πόλης, δύο χρόνια μετά

0

Χαρά για την.. επιστροφή, αλλά και επιφυλάξεις λόγω των επιδημιολογικών εξελίξεων πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής

Αρχές Αυγούστου εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα. Έως την Παρασκευή η «διορία» για τους πολιτιστικούς συλλόγους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους

Το απόγευμα της Παρασκευής έλαβε χώρα η συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής με αντικείμενο συζήτησης τις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2022. Η Οργανωτική των πολιτιστικών συλλόγων συνήλθε ξανά μετά από δύο χρόνια, προκειμένου να δρομολογήσει την απαραίτητη προετοιμασία για τη φετινή διοργάνωση των ΓΠΠ, που φέτος, με βάση τα σημερινά δεδομένα, θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Από την πλευρά του δήμου, το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, Ηλίας Ασκαρίδης,ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μανώλης Φανουράκης,η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Σοφία Ψωμά. Ακόμη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι Συλλόγων με σκοπό από κοινού να υποβάλουν προτάσεις για την διοργάνωση. Στο πλαίσιο αυτό διευκρινίστηκε από τους κ.Τσέπελη και κ.Ασκαρίδη πως μέχρι τα δεδομένα που έχουμε σήμερα οι γιορτές θα πραγματοποιηθούν, ωστόσο εξέφρασαν την επιφύλαξή τους για το τι τους επιφυλάσσει το αύριο.

 Μ.Τσέπελης: «Είμαστε στο πλευρό σας! Θα παρασύρουμε τον κόσμο σε καθεμία γωνιά της παλιάς πόλης»

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο κ. Μ.Τσέπελης .Δήλωσε: «Εμείς θα βγάλουμε τον κόσμο από το σπίτι, ο δήμος και οι εθελοντές-φορείς. Πρέπει όλοι μαζί να συνταχθούμε με έναν σωστό σχεδιασμό και να μπορέσουμε και με έναν δεύτερο σωστό τρόπο να καλέσουμε τον κόσμο. Θα ήθελα να τονίσω  πως πρέπει να στοχεύσουμε όλοι μαζί πώς θα προβληθούμε και τι κόσμο θέλουμε να φέρουμε. Πρέπει να δούμε ιδιαίτερα τον σχεδιασμό της προβολής και της σχεδίασης. Να παρασύρουμε τον κόσμο μας σε καθεμία γωνιά της παλιάς πόλης. Θα είμαι κοντά σας! Είμαστε στη διάθεσή σας!»

Στη συνέχεια, ο κ. Ασκαρίδης έδωσε τον λόγο στους συλλόγους με σκοπό να υποβάλουν τις δικές τους προτάσεις και προσκάλεσε να δηλώσουν τη συμμετοχή τους οι σύλλογοι που θέλουν να λάβουν μέρος, αλλά δεν έχουν υποβάλλει ακόμη την αίτηση συμμετοχής τους στο Κέντρο Πολιτισμού. Εκφράζοντας τη χαρά και τις ευχαριστίες του προς τους πολιτιστικούς συλλόγους για το μεράκι και τη διάθεση, ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κάλεσε τους συλλόγους να καταθέσουν έως την Παρασκευή τη συμμετοχή και τις προτάσεις τους.

Δεν «έκλεισαν» ακόμη οι συναυλίες της κεντρικής σκηνής της πλατείας Μητροπόλεως

Το βασικό ερώτημα των εκπροσώπων των πολιτιστικών συλλόγων ήταν κατά πόσο θα πραγματοποιηθούν οι Γιορτές με το βλέμμα στις επιδημιολογικές εξελίξεις. Για την ώρα δεν υπάρχει πρόβλεψη περί του αντιθέτου και γι’ αυτό το πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση.

Σύμφωνα με τον κ. Ασκαρίδη, οι επαφές με καλλιτέχνες ξεκίνησαν ήδη από το Μάιο, ωστόσο δεν έχει «κλείσει κάποια συναυλία ακόμη. Πολλοί καλλιτέχνες και σχήματα έχουν ήδη δεσμευτεί λόγω των «υποσχέσεων» και ακυρώσεων της περιόδου της πανδημίας. Το Κέντρο Πολιτισμού εκτιμά πάντως, ότι τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου το πρόγραμμα θα δημοσιοποιηθεί, προκειμένου να υπάρχει επαρκής χρόνος για να ενημερωθούν για τις εκδηλώσεις οι ξανθιώτες, αλλά και οι επισκέπτες που θα θελήσουν να ζήσουν τη γιορτή του παραδοσιακού οικισμού με τους πολιτιστικούς συλλόγους.

Ως φορέας διοργάνωση το Κέντρο Πολιτισμού, προχωρά κανονικά το σχεδιασμό που αφορά τη σκηνή της πλατείας Μητροπόλεως, τις χημικές τουαλέτες, τις δίμηνες προσλήψεις κλπ.

Για την ώρα δε φαίνεται να προκύπτει αλλαγή ως προς τα στέκια, ενώ αναμένεται να συμμετέχει η συντριπτική πλειονότητα των συλλόγων.

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…