Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εκτός κοινωνικού τουρισμού μένουν τρίτεκνες οικογένειες

Εκτός κοινωνικού τουρισμού μένουν τρίτεκνες οικογένειες

0

Σε επιστολή της στον Πρωθυπουργό η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα μιλά για «εγκληματική απαξίωση»

Αθ. Γανίδης: «Διεκδικούμε μείωση των εισοδηματικών κριτηρίων και αύξηση της συμμετοχής του κράτους»

Η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα επανέρχεται με επιστολή στην Κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «εγκληματική απαξίωση» των οικογενειών στον κοινωνικό τουρισμό. Επιπροσθέτως, αιτείται την εφαρμογή στοχευμένων προγραμμάτων για τις τρίτεκνες οικογένειες που να καλύπτουν το δικαίωμα και την ανάγκη για διακοπές.

Συμπληρωματικά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τρίτεκνων Ξάνθης, Αθανάσιος Γανίδης σε δήλωσή του στο «Ε» ανέφερε: «Κόβονται πολλές τρίτεκνες οικογένειες από τον Κοινωνικό Τουρισμό. Κι αυτό γιατί η επιδότηση είναι χαμηλή. Λόγου χάρη μία πενταμελής οικογένεια δυσκολεύεται μιας και το κόστος ζωής και τα έξοδα μετακίνησης αυξάνουν αυτομάτως σε τέτοιες περιπτώσεις. Συνεπώς, κάτω από αυτές τις συνθήκες διεκδικούμε μείωση των εισοδηματικών κριτηρίων, όπως επίσης και αύξηση της συμμετοχής του κράτους. Απώτερη επιδίωξή μας συνεχίζει να αποτελεί η διεκδίκηση μικρότερης οικονομικής συμμετοχής για τους τρίτεκνους».

Η επιστολή

Στο πρόγραμμα «τουρισμός για όλους» η έννοια της οικογένειας και των παιδιών ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Τα προστατευόμενα μέλη- τα παιδιά μας δεν λαμβάνονται υπόψη.

Σας έχουμε επισημάνει- αν και το γνωρίζετε αφού εσείς το σχεδιάσατε- πως χιλιάδες οικογένειες- και από τις τρίτεκνες- έχουμε μείνει εκτός Κοινωνικού τουρισμού.

Ζητήσαμε εφαρμογή στοχευμένων προγραμμάτων για τις τρίτεκνες οικογένειες που να καλύπτουν το δικαίωμα και την ανάγκη μας για διακοπές (μεταφορές, εστίαση, διαμονή).

Καλούμε τον Πρωθυπουργό, την κυβέρνηση έστω και «στο και πέντε» να δείξουν την κοινωνική ευαισθησία που χρειάζεται.

Στη χώρα μας που επιβάλλεται η λήψη θετικών μέτρων για το Δημογραφικό είναι ανεπίτρεπτο να μας τιμωρήσετε γιατί… έχουμε παιδιά.

Ελπίζουμε η απάντηση να είναι με δράσεις και όχι… με αριθμούς.

Γιατί εμείς μιλάμε για παιδιά και οικογένειες!

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

309 νέα βιβλία αποκτά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης

Αποτελεί το λογικό απότοκο της δράσης «Ανάπτυξης Συλλογών» σε συνεργασία με το Future Libr…