Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Xanthi Masters 2022: Ολοκληρώθηκε την Κυριακή με δύο συγκλονιστικούς τελικούς

Xanthi Masters 2022: Ολοκληρώθηκε την Κυριακή με δύο συγκλονιστικούς τελικούς

0

Οι νικητές σε άντρες και γυναίκες

Αυλαία είχαμε το βράδυ της Κυριακής στο τουρνουά μπιτς βόλεϊ που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ξανθιωτών, μεταμορφώνοντας την κεντρική πλατεία σε παραλία με κερκίδες για αρκετές μέρες.

Οι δύο τελικοί σε άνδρες και γυναίκες ήταν συναρπαστικοί ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική δράση και σίγουρα έκαναν τους ξανθιώτες που τους παρακολούθησαν να αγαπήσουν το άθλημα

Στις γυναίκες νικήτριες αναδείχθηκαν οι Ηλέκτρα Αγριοδήμου και Δήμητρα Καραγκούνη νικώντας σε ένα συναρπαστικό τελικό με 2-1 σετ τις Διονυσία Μάτιου και Έλενα Χαντζή ενώ στους άνδρες Άγγελος Μανδηλάρης και Ιάσωνας Κανέλλος θριάμβευσαν και κατέκτησαν την πρωτιά.

Στις γυναίκες και τα τρία σετ κρίθηκαν στην παράταση ενώ ο αγώνας ξεπέρασσε τη μία ώρα σε διάρκεια και ήταν γεμάτος ανατροπές και μεγάλες φάσεις, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν με πάθος την νίκη, κατάφεραν να επικρατήσουν στο φινάλε οι Αγριοδήμου, Καραγκούνη.

Στο πρώτο σετ Μάτιου, Χαντζή ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα και έφτασαν να προηγηθούν με 9-2 για να φτάσουν Μάτιου, Χαντζή στο 14-9. Από εκείνο το σημείο όμως Καραγκούνη και Αγριοδήμου άρχισαν να πιέζουν στο σερβίς και η εικόνα του αγώνα άλλαξε καθώς κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 16-16. Μάτιου, Χαντζή μπόρεσαν να ξεφύγουν πάλι με 19-17, αλλά με άσσο της Καραγκούνη είχαμε νέα ισοπαλία για να ακολουθήσει μια φοβερή μάχη που έληξε στο 23-25 με άουτ επίθεση της Μάτιου.

Παρά την απώλεια του σετ Μάτιου, Χαντζή ξεκίνησαν καλύτερα και στο δεύτερο σετ μετατρέποντας το 2-2 σε 10-4 και φτάνοντας τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της στο 13-6 (λάθος Καραγκούνη). Πάλι όμως Αγριοδήμου, Καραγκούνη σε εκείνο το σημείο άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά με συνεχόμενες πετυχημένες κόντρα μπάλες μειώνοντας αρχικά σε 14-9 και λίγο αργότερα σε 15-14!

Μάτιου, Χαντζή έφτασαν στο 17-14, για να ακολουθήσει από μία χαμένη κόντρα για κάθε ομάδα (18-15) για να γίνει φτάσουμε στο 19-16. Η Αγριοδήμου πήρε την αλλαγή, η Καραγκούνη τελείωσε τις τρεις επόμενες κόντρα μπάλες για να φτάσει η ομάδα της στο ματς μπολ (19-20).

Η Χαντζή όμως το «έσβησε» με επίθεση, για να ακολουθήσει δικό της άσος (21-20) και νέος πόντος με φοβερή άμυνα για το 22-20 που έστειλε τον τελικό στο τάι μπρέικ!

Εκεί οι Αγριοδήμου, Καραγκούνη ξεκίνησαν με ένα γρήγορο 3-0 και μέχρι το 4-2 είχαν χάσει και δύο κόντρα μπάλες για να αυξήσουν κι άλλο τη διαφορά για να φτάσουμε στο 6-5 και να αρχίσει πάλι η μάχη πόντο με πόντο. Μάτιου και Χαντζή στην προσπάθεια τους να ισοφαρίσουν πίεζαν στο σερβίς, αλλά είχαν 4 χαμένα για να φτάσουμε στο 11-10 που έγινε 13-10 με πετυχημένη κόντρα της Καραγκούνη.

Μετά το τάιμ άουτ όμως η τελευταία έχασε το σερβίς και με κακή υποδοχή το σκορ έγινε 13-12 για να ακολουθήσει νέος πόντος μετά από άμυνα της Χαντζή για το 13-13!

Η Μάτιου έχασε κι αυτή το σερβίς μετά το τάιμ άουτ για το πρώτο ματς μπολ, το οποίο έσβησε η ίδια για να γίνει το 141-5 μετά από κακή υποδοχή και πλασέ της Χαντζή, ωστόσο η Αγριοδήμου με εκπληκτικό πλασέ διαμόρφωσε το 15-15.

Μετά από ένα μεγάλο ράλι η Αγριοδήμου έκανε το 16-15 και το θρίλερ ολοκληρώθηκε με το άστοχο πλασέ της Μάτιου με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 17-15.

Xanthi Masters: Μανδηλάρης, Κανέλλος συνέχισαν το σερί τους

Οι Άγγελος Μανδηλάρης, Ιάσωνας Κανέλλος θριάμβευσαν και στο τρίτο τουρνουά masters του πανελληνίου πρωταθλήματος κατακτώντας την πρώτη θέση και στην Ξάνθη καθώς επικράτησαν με 2-0 (21-19, 21-10) των Στέλιου Τζιουμάκα, Δημήτρη Χατζηνικολάου.

Μετά τον τελικό θρίλερ των γυναικών, η αρχική εντύπωση ήταν πως κάτι ανάλογο θα ζήσουμε και στον τελικό των ανδρών, ωστόσο αυτό ίσχυσε μόνο για το πρώτο σετ καθώς Μανδηλάρης και Κανέλλος μετά το 1-0 επικράτησαν εύκολα κάνοντας και το 3χ3 στους τελικούς όπου αντιμετώπισαν τους Τζιουμάκα, Χατζηνικολάου (Athens Gold Cup, Syros Major).

Στο πρώτο σετ πάντως είχαμε μεγάλη μάχη με τον Τζιουμάκα να διαμορφώνει το 8-11 με δύο φοβερούς άσσους, ωστόσο η απάντηση ήταν άμεση για το 12-12 με τον Μανδηλάρη με μπλοκ να βάζει μπροστά την ομάδα του (14-13) και το 14-14 να γίνεται 18-15 (άουτ Τζιουμάκας, μπλοκ Μανδηλάρη). Με άσσο του Χατζηνικολάου η διαφορά έπεσε στον πόντο (19-18) ωστόσο ο Κανέλλος τελείωσε την κρίσιμη επίθεση για το 21-19 και το 1-0.

Στο δεύτερο δεν είχαμε την ίδια εικόνα καθώς Μανδηλάρης, Κανέλλος απέκτησαν γρήγορα μια σημαντική διαφορά και με δύο άσσους του πρώτου έφτασαν στο 13-5 μετατρέποντας το σετ σε τυπική διαδικασία για να φτάσουν εύκολα στο τελικό 21-10. γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο που απόλαυσε και τις τέσσερις ημέρες ένα μοναδικό θέαμα στην πλατεία Δημοκρατίας της Ξάνθης.

Με την ολοκλήρωση του τουρνουά ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων που έγιναν από τον Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη, τους αντιδημάρχους Μανώλη Φανουράκη και Σουά Μπεκήρ Ογλού, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Κουρτίδη και τον βουλευτή Σπύρο Τσιλιγγίρη.

  • Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…
  • Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

    Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …
  • Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

    «Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος Λοβέρδου «Δημοκράτες» είναι το όνομα του κόμματος που α…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκανε το 1-1 με την ΧΑΝΘ ο Λεύκιππος επικρατώντας με 70-54

Αύριο το καθοριστικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη Ο Λεύκιππος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι …