Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δρομολογεί ενέργειες για επικαιροποίηση NATURA και RAMSAR ο Σπύρος Τσιλιγγίρης

Δρομολογεί ενέργειες για επικαιροποίηση NATURA και RAMSAR ο Σπύρος Τσιλιγγίρης

0

Σε συνάντηση με τον υφυπουργό περιβάλλοντος αποφασίστηκε να γίνει τηλεδιάσκεψη την άλλη εβδομάδα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς

Δρομολόγηση ενεργειών σε έναν από τους πρωταρχικούς του στόχους πέτυχε χθες ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά.

Συγκεκριμένα, συζήτησαν για θέματα που αφορούν την τροποποίηση της υφιστάμενης  Συνθήκης  RAMSAR και του Δικτύου NATURA, για  το Νομό Ξάνθης.

Όπως ενημέρωσε ο βουλευτής: «εξέφρασα στον Υφυπουργό την ανάγκη αλλαγής των ζωνών χρήσης, λόγω των νεώτερων δεδομένων που προέκυψαν, από την αρχική οριοθέτηση, με την πάροδο των ετών.

Κατέθεσα στον Υφυπουργό τον πολιτικό μου στόχο, η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης να καταστεί Τουριστικός Προορισμός και όχι σημείο διέλευσης τουριστών.

Η ανάγκη επικαιροποίησης των ορίων των ζωνών, συντείνει στον παραπάνω στόχο.

Ο σεβασμός στη φύση και στο περιβάλλον και η διαφύλαξη  της χλωρίδας και της πανίδας του τόπου μας, που άλλωστε αποτελεί και λόγο προσέλκυσης τουριστικού κοινού, συνεχίζει να αποτελεί αδιαπραγματευτη προτεραιότητα της τοπικής κοινωνίας και της κυβέρνησης.

Άμεσα, την επόμενη εβδομάδα, ορίσαμε με τον Υφυπουργό τηλεδιάσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…