Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Δύο «χρυσά» ταχίνια παράγει η ΚοινΣΕΠ Μυρωδάτου

Δύο «χρυσά» ταχίνια παράγει η ΚοινΣΕΠ Μυρωδάτου

0

Το Ταχίνι Ολικής κα το Ταχίνι ΒΙΟ απέσπασαν χρυσά βραβεία στον Διεθνή Διαγωνισμό “Mediterranean Taste Awards 2022″. Αργυρό έλαβε το φυστικοβούτυρο

 

Μεγάλη η γκάμα των προϊόντωνΤα προϊόντα της ΚοινΣΕΠ θα τα βρείτε στα ράφια ντελικατέσεν καταστημάτων της Ξάνθης αλλά και σ’ όλες σχεδόν τις πόλεις καθώς και σε Γερμανία και Κύπρο

 

«Χρυσά» είναι τα ταχίνια που παράγει η ΚοινΣΕΠ Μυρωδάτου αφού απέσπασαν δύο χρυσά βραβεία ποιότητας και γεύσης στον Διεθνή Διαγωνισμό “Mediterranean Taste Awards 2022″.

Ειδικότερα το «Ταχίνι Ολικής» και το «Ταχίνι BIO» που παράγει η ΚοιΝΣΕΠ διαγωνίστηκαν με αντίστοιχα προϊόντα από Τουρκία, Βουλγαρία και άλλες χώρες και αναδείχθηκαν πρώτα. Αργυρό βραβείο απέσπασε και ένα άλλο προϊόν της ΚοινΣΕΠ Μυρωδάτου, το φυστικοβούτυρο.

 

 

 

Δυο χρυσά βραβεία και ένα αργυρό για ταχίνια και φυσικοβούτυρο της ΚοινΣΕΠ Μυρωδάτου

Όπως ανάφερε ο πρόεδρος της ΚοιΝΣΕΠ κ. Θεόδωρος Μπεμπέκης έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό με τα τρία αυτά προϊόντα τους και απέσπασαν αυτά ΄τα βραβεία που είναι μια επιβεβαίωση της ποιότητας και της γεύσης τους: «Μας ικανοποιεί βέβαια το γεγονός αυτό γιατί έχουμε μια διεθνή αναγνώριση που μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες που έχουν όλοι οι αγρότες που καλλιεργούν. Έχουμε μεγάλη αύξηση στο κόστος παραγωγής με τις ανατιμήσεις σε λιπάσματα και πετρέλαιο και οι τιμές δεν το καλύπτουν με αποτέλεσμα να είναι ασύμφορο να καλλιεργήσεις», επισημαίνει ο κ. Μπεμπέκης.

Μεγάλη η γκάμα των προϊόντων της ΚοινΣΕΠ Μυρωδάτου

Να σημειώσουμε ότι η ΚοινΣΕΠ Μυρωδάτου ιδρύθηκε το 2017 και αποτελείται από 5 μέλη αγρότες που καλλιεργούν σουσάμι και το μεταποιούν  σε ταχίνι. Επίσης έχουν αναπτύξει ένα δίκτυο παραγωγής προϊόντων με βάση το ταχίνι αλλά καθώς και άλλους σπόρους (κολοκυθόσπορους φιστίκι, κάσιους, φουντούκια,  κάνναβη κ.λ.π.) και αλείμματα (πραλίνες κ.λ.π.). Φέτος μάλιστα έχουν καλλιέργεια βιολογικού σουσαμιού.

 

Τα προϊόντα της ΚοινΣΕΠ Μυρωδάτου θα τα βρείτε στα ράφια ντελικατέσεν καταστημάτων της Ξάνθης αλλά και σ’ όλες σχεδόν τις πόλεις καθώς και στο εξωτερικό

Τα προϊόντα του βρίσκονται στα ράφια σε καταστήματα ντελικατέσεν τόσο της Ξάνθης αλλά και σε όλες σχεδόν της πόλεις της χώρας και σε χώρες του εξωτερικού όπως Γερμανία, Βουλγαρία. Κύπρο κ.ά. Όπως αναφέρει ο κ. Μπεμπέκης οι τιμές είναι προσιτές και οι  πωλήσεις είναι σε ικανοποιητικό στάδιο, δεδομένου ότι είναι προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και αναγνωρισμένα ως super food για τις ενεργητικές ιδιότητες στην υγεία και την ευεξία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…