Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 35άρια θα χτυπήσει η θερμοκρασία το σαββατοκύριακο στην Ξάνθη

35άρια θα χτυπήσει η θερμοκρασία το σαββατοκύριακο στην Ξάνθη

0

Σε μέση επικινδυνότητα για πρόκληση πυρκαγιάς σήμερα η Βόρεια Ελλάδα

 

Κύμα παρατεταμένου καύσωνα εκδηλώνεται στη χώρα μας και προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν σε όλη την επικράτεια το επόμενο 10 ήμερο.

Η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 38–40 βαθμούς Κελσίου σε μεγάλο μέρος της χώρας μας έως και τουλάχιστον τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Αιτία για αυτή την σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας είναι η ανάπτυξη ενός εκτεταμένου πεδίου υψηλών πιέσεων στην νότια/νοτιοανατολική Ευρώπη που θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία καθοδικών κινήσεων του ατμοσφαιρικού αέρα και κατα συνέπεια την θέρμανση του σε μεγάλο μέρος κυρίως της Βαλκανικής χερσονήσου.

Στην Ξάνθη, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 35-36 βαθμούς Κελσίου το σαββατοκύριακο, και ανέβει έως τους 38 βαθμούς Κελσίου μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Για σήμερα, Σάββατο 23 Ιουλίου, ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας έχει εντάξει σε μέση επικινδυνότητα όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Τα σημεία πολύ υψηλής επικινδυνότητας είναι η Αττική και η Νότια Εύβοια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση κρατικών αγροτικών ενισχύσεων λόγω πολέμου Ουκρανίας προτείνει η Κομισιόν

Κατά την τελευταία σύνοδό του, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου 2024, το Ευρωπα…