-600ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (όχι φυτική)
-400γρ. πραλίνα φουντουκιού με stevia και γλυκαντικά
-1 σφηνάκι κονιάκ
-1/2 φλιτζ.τσ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
-2 κουτ.σ. σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη ψιλοκομμένη
Βάζουμε ένα μεταλλικό μπολ για μισή ώρα στην κατάψυξη και χτυπάμε μέσα σ’ αυτό την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα μας αφράτο σαν πηχτή μους.
Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τα καρύδια και τη σοκολάτα και με μαρίζ κάνουμε διπλώματα από κάτω προς τα πάνω ώστε να σκορπιστούν μέσα στο μείγμα.
Μεταφέρουμε το υλικό σε μεταλλικό σκεύος ή πλαστικό τάπερ στρώνοντας το με σπάτουλα να ισιώσει η επιφάνεια. Χτυπάμε 2 φορές στον πάγκο το σκεύος ώστε να φύγουν οι φυσαλίδες αέρα και κολλάμε στην επιφάνεια του παγωτού ένα κομμάτι μεμβράνης (να εφάπτεται). Κλείνουμε με το καπάκι και βάζουμε στην κατάψυξη για 6 έως 8 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Σημ. Για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα μπορούμε μετά από 1 1/2 ώρα παγώματος να ανακατέψουμε το παγωτό με ένα πιρούνι για να αφρατέψει. Αποτελεί όμως προαιρετική κίνηση.
Με τα παραπάνω υλικά φτιάχνουμε 1 1/2 κιλό παγωτού.