Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Καμπανάκι» από τους γιατρούς για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

«Καμπανάκι» από τους γιατρούς για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

0

Ηρεμία προς το παρόν στο νοσοκομείο Ξάνθης

 

Τήρηση των μέτρων για τα άτομα με επιβαρυμένη υγεία συνιστούν οι γιατροί

 

 

 

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων στην επικράτεια αλλά και η επιδείνωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας. Οι επιστήμονες μιλούν για νέο κύμα από νέες μεταλλάξεις που θα κορυφωθεί μέσα στον Ιούλιο.

Ηρεμία στο νοσοκομείο Ξάνθης – Τήρηση των μέτρων για τα άτομα με επιβαρυμένη υγεία συνιστούν οι γιατροί

Ηρεμία επικρατεί προς το παρόν στο νοσοκομείο Ξάνθης, όπως μας βεβαιώνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Κυριαλάνης Απόστολος καθώς και το μέλος του ΔΣ Γεωργίου Γιώργος. Όπως είναι γνωστό τα κρούσματα έχουν αυξηθεί πολύ την τελευταία εβδομάδα με (79 την Τρίτη) όπως και το ιικό φορτίο στα λύματα κατά 97%. Ωστόσο η κλινική covid δεν έχει κανένα νοσηλευόμενο. Οι γιατροί ωστόσο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου συνιστώντας στους ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα και επιβαρυμένη υγεία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να φοράνε μάσκες και να τηρούν τις αποστάσεις και να μην εφησυχάζουν αν είναι εμβολιασμένοι: «Οι μεταλλάξεις είναι πολύ μεταδοτικές και έχουν νοσηρότητα. Θα πρέπει τα άτομα με καρδιοπάθειες, αναπνευστικά προβλήματα, οι ανοσοκατασταλμένοι, οι διαβητικοί να προσέχουν ιδιαίτερα και να φορούν τις μάσκες. Να αποφεύγουν τον συνωστισμό. Ο ιός είναι εδώ και απειλεί», τονίζει με έμφαση ο κ. Γεωργίου.

Αερισμός χώρων και μάσκες

Είναι πλέον γνωστό ότι η μετάδοση του ιού γίνεται μέσω του αέρα και κυρίως στους μη αεριζόμενους χώρους. Οι χώροι εστίασης, οι καφετέριες και τα μπαρ βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο καθώς οι θαμώνες έρχονται πολύ κοντά χωρίς μάσκα. Αλλά και άλλες δραστηριότητες όπου συναθροίζονται άτομα χωρίς μάσκα βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο. Πρόσφατα πειράματα απέδειξαν ότι ο καθαρισμός του αέρα σε ένα εστιατόριο μπορεί να μειώσει την μετάδοση του ιού από το 28,9% στο 3,4% των θαμώνων, δηλαδή μειώνει 8,5 φορές το ποσοστό μεταδοτικότητας.

Η μη ύπαρξη, υπερφορτωμένων νοσοκομείων δεν πρέπει να μας καθησυχάζει. Πολλά δεδομένα συνηγορούν ότι θα εμφανιστεί μια άλλη παραλλαγή του ιού, είτε πιο μεταδοτική είτε με μεγαλύτερη νοσηρότητα. Όσοι παραμένουν μη εμβολιασμένοι ή χωρίς την αναμνηστική δόση είναι ευάλωτοι. Η χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους και σε εξωτερικούς συνωστισμούς, η τήρηση αποστάσεων και ο εξαερισμός θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται, συνιστούν οι  ειδικοί.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βγήκε η προκήρυξη για 6 θέσεις στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Δύο θέσεις στα Κ.Υ. Εχίνου και Σταυρούπολης – Δείτε τις ειδικότητες 817 θέσεις ΠΕ και ΤΕ &…