Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ 50 θέσεις με ηλεκτρικούς ταχυφορτιστές στην πόλη

50 θέσεις με ηλεκτρικούς ταχυφορτιστές στην πόλη

0

Έτοιμο για υποβολή και  χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο  το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων   

 

Σε διαδικασία αδειοδότησης το δημοτικό πάρκινγκ της Ηρώων  – Άγονος ο διαγωνισμός για τις πολιτιστικές διαδρομές στην Παλαιά Πόλη της Ξάνθης

 

 

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης περνά σταθερά ο δήμος Ξάνθης δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές ώστε να καταστεί δυνατή η ένταξη των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην καθημερινότητα του δημότη. Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Ξάνθης ενέκρινε το Σχέδιο Φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Έτοιμο το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων   

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΖ κ. Γιάννης Ζερενίδης η αρμόδια επιτροπή που έχει  συσταθεί και στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΔΕΗ του ΚΤΕΛ , των ΤΑΞΙ και άλλων φορέων έχουν ολοκληρώσει το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων  το οποίο περιλαμβάνει 50 θέσεις όπου θα τοποθετηθούν ταχυφορτιστές σε οδούς  αλλά και στο ΚΤΕΛ, σε πιάτσες ΤΑΞΙ, σε δημοτικούς χώρους στάθμευσης για να εξυπηρετούν ηλεκτροκίνητα οχήματα. Το σχέδιο θα υποβληθεί άμεσα στο υπουργείο Μεταφορών (λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής) το οποίο μετά την επεξεργασία θα χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο.

central parking

 

Σε διαδικασία αδειοδότησης το δημοτικό πάρκινγκ της Ηρώων

Ερωτηθείς για το δημοτικό πάρκινγκ της οδού Ηρώων ο κ. Ζερενίδης ανέφερε ότι είναι σε διαδικασία αδειοδότησης στο υπουργείο και πως όταν εκδοθεί η άδεια το πάρκινγκ είναι έτοιμο για λειτουργία καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλες οι  παρεμβάσεις και απομένουν μόνο κάποιες σημάνσεις. Υπενθυμίζουμε ότι οι δικαστικές περιπέτειες του πάρκινγκ που δεν έχουν τελεσιδικήσει δεν μπορούν να εμποδίσουν  την λειτουργία του αν υπάρχει βούληση από  την δημοτική αρχή καθώς αφορά οικονομική αντιδικία.

Άγονος ο διαγωνισμός για τις πολιτιστικές διαδρομές στην Παλαιά Πόλη της Ξάνθης

Κρίθηκε άγονος και θα επαναπροκηρυχθεί ο ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός με τίτλο: «Πολιτιστικές Διαδρομές στην Παλαιά Πόλη Ξάνθης» Πρόκειται για ένα project που αφορά την ανάδειξη και την προβολή της Παλιάς Πόλης με την ψηφιοποίηση φωτογραφιών και βίντεο από 100 συνολικά σημεία που θα επιλεχθούν με κριτήριο το αρχιτεκτονικό ιστορικό και λαογραφικό ενδιαφέρον και μέσω της εικονικής  πραγματικότητα θα δίνουν την δυνατότητα στον χρήστη να μπαίνει στην πλατφόρμα και να περιηγείται  στην Παλιά πόλη. Το πρόγραμμα έχει αρχικό προϋπολογισμό 310.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από την περιφέρεια.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…