Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έσπευσαν να αιμοδοτήσουν οι ξανθιώτες για την Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Έσπευσαν να αιμοδοτήσουν οι ξανθιώτες για την Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

0

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Ξεπέρασαν τις 100 οι αιμοδοσίες

Ιω. Παπαχρόνης: «Είμαστε εδώ για να δίνουμε εθελοντικές τοποθεσίες αιμοδοσίας, προκειμένου να ανταποκρίνεται ο κόσμος και να προσφέρει το αίμα του»

Μαραθώνια εθελοντική αιμοδοσία, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, διοργανώθηκε την Τρίτη 14 Ιουνίου στην Ξάνθη, προκειμένου οι ξανθιώτες να τιμήσουν την Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και το μήνυμα της αλληλεγγύης για το συνάνθρωπο μέσω της προσφοράς αίματος.

Η αιμοδοσία διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων σε συνεργασία με τον Σύλλογο ‘’Η ΑΓΑΠΗ’’ και εντάχθηκε στις εκδηλώσεις της ΠΕ Ξάνθης για την Εβδομάδα Υγείας.

Αξιοσημείωτο είναι πως η προσέλευση των εθελοντών-αιμοδοτών ήταν ικανοποιητική, μιας και προσήλθαν Ξανθιώτες/τισσες ,μικροί και μεγάλοι δείχνοντας έμπρακτα πως στηρίζουν το όλο εγχείρημα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσφέρθηκαν εδέσματα, όπως επίσης και μικρές γλάστρες με άνθη ως μία επιβράβευση και συνάμα «γλυκιά» ενθύμηση της ημέρας.

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «η Αγάπη», Ιωάννης Παπαχρόνης υπογράμμισε στο «Ε»: «Για πρώτη φορά σε συνδιοργάνωση με το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης διοργανώνουμε την 1η Εθελοντική Αιμοδοσία στην Ξάνθη. Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο, κάτι που αποδεικνύεται από το μεγάλο αριθμό προσέλευσης εθελοντών-αιμοδοτών ως το μεσημέρι ,μιας και  ‘’άγγιξαν’’ τους 100.Η διαπίστωση στην οποία ευλόγως καταλήγουμε είναι πως ο κόσμος δυστυχώς δεν πείθεται εύκολα να πάει να δώσει αίμα στο Νοσοκομείο. Όμως, εμείς είμαστε εδώ  και διοργανώνουμε αιμοληψίες σε εξωτερικούς χώρους. Απώτερος στόχος μας είναι να δώσουμε διέξοδο στον κόσμο, επιδεικνύοντάς του εναλλακτικές τοποθεσίες όπου μπορεί να δωρίσει αίμα εμπεδώνοντας την αξία της αιμοδοσίας».

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…