Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επιχειρείν και πολιτική

Επιχειρείν και πολιτική

0

Το να είσαι επιχειρηματίας στην Ελλάδα μοιάζει τις περισσότερες φορές με παιχνίδι επιβίωσης κάπου στη ζούγκλα, όπου ένα φορτηγό ξεφορτώνει επιχειρηματίες, οι οποίοι πρέπει να διασχίσουν το επικίνδυνο αυτό πεδίο κι όποιος τα καταφέρει ίσως επιβιώσει μέχρι το τέλος.

Από την άλλη η πολιτική αν πάρουμε τις αρνητικές απόψεις πολιτών δείχνει ένα ασφαλές λιμάνι, με πολλά λόγια, λίγο έργο και σταθερά έσοδα. Είναι όμως έτσι τα πράγματα και για έναν επιχειρηματία που μπαίνει στον στίβο της πολιτικής; Πάει για να «τσεπώσει» την βουλευτική αποζημίωση ή βλέπει πως μπροστά του υπάρχει ένα άλλου είδους survivor ;

Για εμένα πρόκειται για ένα ακόμα πιο σκληρό Survivor γιατί δεν έχεις να κάνεις με πελάτες αλλά με τους πολίτες που σε ψήφισαν, σε εμπιστεύτηκαν και τώρα περιμένουν από εσένα έργο, προϊόν που τις περισσότερες φορές είναι άυλο αλλά έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από καθετί άλλο στην ζωή των Ελλήνων.

Η ευθύνη να κρατήσεις μια επιχείρηση όρθια είναι μεγάλη, η ευθύνη όμως να στηρίξεις με τις πράξεις και τις παρεμβάσεις σου τον κοινωνικό ιστό και οι πολίτες να γίνονται αποδέκτες των θετικών σου παρεμβάσεων είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Όταν είσαι επιχειρηματίας, ο νους σου είναι στους ανθρώπους που γνωρίζεις, που συναλλάσσεσαι μαζί τους. Όταν είσαι στον στίβο της πολιτικής, όταν κάθεσαι σε ένα βουλευτικό έδρανο, ο νους σου επιβάλλεται να είναι με τους πολίτες που δεν γνωρίζεις προσωπικά, με τους ανθρώπους που αγωνιούν για τη μία ή την άλλη απόφαση που θα λάβει το κοινοβούλιο.

Μα περισσότερο ο νους σου πρέπει να είναι και στους πιο δικούς σου ανθρώπους. Εκείνους που σε τίμησαν με τη ψήφο τους και σε έστειλαν να τους εκπροσωπήσεις. Για εκείνους πρέπει να βρεις λύσεις, να φέρεις νέες ιδέες για να βελτιώσεις την καθημερινότητά τους.

Με τις ιδέες σου και τη συνεργασία με όλους τους φορείς, θα κρατήσεις τους νέους στον τόπο, με την προσπάθειά σου να στηρίξεις τον επιχειρηματία θα διατηρήσεις ή θα αυξήσεις τις θέσεις εργασίας. Με τη στάση σου σε κάθε δημόσια εμφάνιση θα δείξεις ότι δεν παίζεις επικίνδυνα παιχνίδια για μια «χούφτα ψήφους».

Μπαίνοντας στο πολιτικό στίβο ξέρεις πως θα αφήσεις πίσω σου άλλα εξίσου σημαντικά πράγματα όπως την ίδια σου την επιχείρηση με την οποία θα ασχολείσαι από ελάχιστα έως καθόλου, αλλά και την οικογένειά σου με την οποία δεν θα βρίσκεσαι τόσο συχνά. Η επιλογή είναι δύσκολη, αλλά σίγουρα για εμένα η προσφορά στα κοινά βαραίνει περισσότερο από κάθε τι άλλο.

Βουρβουκέλης Οδυσσέας
Τεχνολόγος Γεωπόνος,Οινοποιος Κτήμα Βουρβουκέλη
Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΑΜΘ ΠΕ Ξάνθης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…