Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επερώτηση Ζεϊμπέκ για τις καταστροφές στις καλλιέργειες του δήμου Τοπείρου

Επερώτηση Ζεϊμπέκ για τις καταστροφές στις καλλιέργειες του δήμου Τοπείρου

0

Ζητά περαιτέρω ενίσχυση για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους παραγωγής για τους αγρότες των πληγεισών περιοχών

Επερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για τις καταστροφές στις καλλιέργειες του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης.

Ο βουλευτής σημειώνει ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όπου τόσο ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την περιοχή και ιδίως τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις των οικισμών Θαλασσιάς, Κοσμητής, Αγίου Αθανασίου, Ολβίου, Κρεμαστής, Ορφανού, Ευλάλου, Δεκάρχου, Άβατου και Ερασμίου. Σε πολλές, δε, περιπτώσεις οι καλλιέργειες δημητριακών, ακτινιδίων, ηλιάνθου, βαμβακιού και κηπευτικών καταστράφηκαν ολοκληρωτικά, ενώ οι ζημιές στις δενδρώδεις καλλιέργειες θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τις μελλοντικές σοδειές.

Όπως τονίζει: «εκτός, βέβαια, από τις ζημίες των παραγωγών που προκλήθηκαν εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, θα πρέπει να συνυπολογιστούν στις αποζημιώσεις και οι απώλειες από τον υπερδιπλασιασμό του κόστους παραγωγής, εξαιτίας των ανατιμήσεων στις τιμές των λιπασμάτων, των καυσίμων και της ενέργειας», ενώ στηλιτεύει ότι η παρουσία του υπουργού στην περιοχή δημιούργησε ανησυχία στους πληγέντες παραγωγούς γιατί, όπως αναφέρει, δεν υπήρξε συγκεκριμένη δέσμευση ούτε χρονοδιάγραμμα.

Ο κ. Ζεϊμπέκ ρωτά τον υπουργό:

1.Προτίθεται να προβεί άμεσα στην καταγραφή των ζημιών και στην ταχύτατη χορήγηση των αποζημιώσεων στους παραγωγούς και αν ναι, δύναται να δεσμευτεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;

2.Προτίθεται να προβλέψει περαιτέρω ενίσχυση για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους παραγωγής για τους αγρότες των πληγεισών περιοχών του Δήμου Τοπείρου, προκειμένου να επιβιώσουν οι καλλιέργειές τους;

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Αλέξανδρος Κοντός άμισθος ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη ΑΜΘ

Θα λειτουργήσει επικουρικά σε θέματα αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης Σύμφωνα με απόφαση…