Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το θέμα του χρυσού στην πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση της ΠΕΔ ΑΜΘ

Το θέμα του χρυσού στην πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση της ΠΕΔ ΑΜΘ

0

Μετά την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ στην απόφαση της ΑΔΜΘ για τις 16 γεωτρήσεις ερευνών χρυσού αποφάσισαν ομόφωνα τη συνεργασία με νομικούς για τη διαμόρφωση τεκμηριωμένης θέσης κατά των εξορύξεων

 Σε διαφορετική, κάθε φορά, πόλη της ΑΜΘ θα διεξάγονται οι συνεδριάσεις της ΠΕΔ

Με εννέα  θέματα στην ημερήσια διάταξη ολοκληρώθηκε η πρώτη δια ζώσης- μετά τα μέτρα κατά της πανδημίας- συνεδρίαση των μελών του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αν. Μακεδονίας και Θράκης, το Σάββατο 25/06 στην πόλη της Ορεστιάδας.

Σημειώνεται πως μετά από σχετική απόφαση του σώματος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ, συνεδριάσεις από τώρα και στο εξής θα γίνονται σε διαφορετικές πόλεις της Περιφέρειας και όχι μόνο στην έδρα της ΠΕΔ ΑΜ-Θ (Κομοτηνή).

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ιδιαίτερα σημαντικό θέμα των εξελίξεων εξόρυξης χρυσού στις Σάπες. Το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ενώ τοποθετήσεις έγιναν τόσο από τον Δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, αλλά και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ, Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.

Σημειώνεται πως το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει προηγούμενη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης σχετικά με τις 16 γεωτρήσεις για έρευνες χρυσού στην περιοχή του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών. Το σώμα του ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜ-Θ, αποφάσισε ομόφωνα την πρόσληψη νομικών συμβούλων ώστε να υπάρξει τεκμηριωμένη άποψη – θέση απέναντι στις εξελίξεις που δρομολόγησε η παραπάνω απόφαση του Στε. Μάλιστα όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, τίθεται ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα, καθώς οι τοπικές κοινωνίες φαίνεται πως δεν έχουν λόγο και φωνή σε τέτοια ζητήματα σύμφωνα με το ΣτΕ. Σε κάθε περίπτωση, το σώμα του ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜ-Θ, τόνισε πως δεν πρόκειται για ένα τοπικό θέμα αλλά αντίθετα, είναι υπερτοπικό, καθώς το ζήτημα των εξορύξεων αφορά όλους τους δήμους της Περιφέρειας, δεδομένου ότι το περιβάλλον δεν έχει σύνορα.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των δήμων της ΠΑΜΘ, οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να είναι σε εγρήγορση , ενώ κατέληξαν στο γεγονός πως όλοι μαζί, τάσσονται ΚΑΤΑ των εξορύξεων χρυσού.

Τέλος, τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα, είχαν κατά κύριο λόγο διαδικαστικό περιεχόμενο.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…