Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ένας σύγχρονος «Δούρειος Ίππος» από το συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα

Ένας σύγχρονος «Δούρειος Ίππος» από το συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα

0

Βρέθηκε στην Ξάνθη για την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματός του, ένα βιβλίο καταιγιστικών εξελίξεων και ανατροπών

«Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί κατάφερα να γράψω ένα βιβλίο πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα . Ήθελα ένα βιβλίο που ο αναγνώστης θα μπορεί να το κρατά στα χέρια του και δε θα το αφήνει», σημείωσε ο ίδιος στο «Ε»

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο συγγραφέας και ηθοποιός, Κώστας Κρομμύδας «σύστησε» στο «Ε» το νέο του βιβλίο «Δούρειος Ίππος» στον χώρου του  βιβλιοπωλείου Πυργελή λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη παρουσίαση του μυθιστορήματος στην αυλή με τα Χαμάμ, στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, προϊόν διοργάνωσης της ΦΕΞ, του βιβλιοπωλείου Πυργελή και των εκδόσεων Διόπτρα.

Ο συγγραφέας, αναφερόμενος στο βιβλίο, τόνισε: «Λόγος γίνεται για ένα βιβλίο ‘’αποκαλύψεων’’, μιας κι από κεφάλαιο σε κεφάλαιο γίνονται πολλές ανατροπές. Πέφτοντας στα χέρια μου μία ιστορία ενός Έλληνα κατασκόπου που είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αποφάσισα να γράψω τον «Δούρειο Ίππο» με πρωταγωνίστρια μία γυναίκα, την Ισιδώρα. Αυτή η μορφή κινεί τα νήματα κι ο αναγνώστης σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση  βλέπει όλη την πορεία της μέσα στο βιβλίο. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί κατάφερα να γράψω ένα βιβλίο πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα. Πρόκειται για μία ιστορία που είναι αρκετά καταιγιστική ως προς την εξέλιξη και την πλοκή της. Ήθελα ένα βιβλίο που ο αναγνώστης θα μπορεί να το κρατά στα χέρια του και δε θα το αφήνει».

«Δούρειος Ίππος» και συμβολισμός…

Ως προς τον συμβολισμό του βιβλίου ο ίδιος εξήγησε: «Η ιστορία μας και συγκεκριμένα ο συμβολισμός δεν έχει να κάνει με τον μύθο. Έχει να κάνει με κάτι πιο σύγχρονο, κάτι πολύ πραγματικό και ρεαλιστικό για το πώς ο κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει Δούρειος Ίππος. Θέλω να διαβάσει κάποιος το βιβλίο μου, να το χαρεί, να απολαύσει την πλοκή ,όλη την δράση, δεν θέλω να περάσω κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα. Το κέρδος για εμένα είναι να ‘’ταξιδέψει’’ ο αναγνώστης με την ηρωίδα μου ,να απολαύσει την ανάγνωση του βιβλίου και τελικά η ιστορία να του ‘’μείνει’’, να προβληματιστεί, μιας κι είναι πολύ επίκαιρο με το ζήτημα Ελλάδας-Τουρκίας».

Ειδικότερα, σημείωσε: «Είναι όσα κρύβει μέσα του ο κάθε άνθρωπος. Για εμένα αυτό γίνεται πιο ρεαλιστικό για το πώς ο καθένας μπορεί να είναι ‘Δούρειος Ίππος’ σε σχέση με έναν άλλο άνθρωπο και το πώς μπορεί μέσω αυτής της διαδικασίας να υποκλέψει μυστικά, να τον παραπλανήσει».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το Αιγαίο είναι ένα καζάνι που βράζει, με Ελλάδα και Τουρκία να παίζουν το πιο ριψοκίνδυνο παιχνίδι εξουσίας ως τώρα.

Η Ισιδώρα τρέχει στην κόψη του χρόνου να μεταφέρει μια σημαντική πληροφορία στα υπόγεια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή της, αλλά και την ειρήνη στην περιοχή.

Θανατηφόρες παραπλανήσεις και επτασφράγιστα μυστικά σε μια ιστορία όπου η εμπιστοσύνη, η προδοσία, τα μυστικά και ο έρωτας ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί.

Η Ισιδώρα στο πρόσωπο και στον έρωτα ενός άνδρα αναζητά την αλήθεια, αγνοώντας πως κάθε προσπάθεια να αποφύγει το πεπρωμένο της την οδηγεί να το συναντήσει.

Στο τέλος καταλαβαίνει ότι ο Δούρειος Ίππος κάθε ανθρώπου είναι όσα κρύβει στην καρδιά του.

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …