Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αγώνα «επιβίωσης» δίνουν οι τρίτεκνες οικογένειες

Αγώνα «επιβίωσης» δίνουν οι τρίτεκνες οικογένειες

0

Με επιστολή της η Ομοσπονδία των οικογενειών με τρία τέκνα, παρουσιάζει στον Πρωθυπουργό τις ανάγκες και τα προβλήματα των τρίτεκνων οικογενειών

Αθ.Γανίδης: «Επιδιώκουμε την αναγνώριση των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, κάτι που έχει ωριμάσει πια, με βάση τα δημογραφικά δεδομένα»

Με επιστολή στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ) αποτυπώνει έναν συγκερασμό αισθημάτων ανησυχίας, αγωνίας και αγανάκτησης για την «επιβίωση» των τρίτεκνων οικογενειών. Στη συνέχεια, αιτείται ένα Εθνικό Σχέδιο στήριξης και των πολυμελών οικογενειών. Διευκολύνσεις στο ρεύμα, στις μετακινήσεις, περισσότερες ευκαιρίες εργασίας αποτελούν τα «φλέγοντα» ζητήματα που απασχολούν.

Εξηγώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα επιτατικά, οι οικογένειες με τρία παιδιά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τρίτεκνων Ξάνθης Αθανάσιος Γανίδης μιλά στο «Ε» για τον αριθμό των οικογενειών στην περιοχή, για τις ελλείψεις που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν, αλλά και για την επαφή με τους τοπικούς φορείς.

Όπως τονίζει: «Σήμερα στην Ξάνθη έχουμε συνολικά 3.000 οικογένειες τρίτεκνων εγγεγραμμένες, οι οποίες βέβαια δεν είναι όλες ενεργές. Όσο αφορά τα αιτήματα που προβάλλουμε, τα πιο επιτακτικά σχετίζονται με την ωρίμαση των συνθηκών με σκοπό την αναγνώριση των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων. Επισημαίνουμε πως με βάση τη δημογραφική εικόνα μία πολύτεκνη οικογένεια είναι τρίτεκνη. Επιπλέον, προβάλλουμε μεταξύ άλλων αιτήματα για επιπλέον μοριοδότηση, αυξήσεις σε επιδόματα, επισιτιστικά βοηθήματα. Έχουμε οργανώσει μία σειρά επισκέψεων με τοπικούς φορείς προκειμένου να ‘’ακουστούμε’’, να συνεργαστούμε με την τοπική κοινότητα. Ειδικότερα, την Δευτέρα επισκεφθήκαμε μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πολυτέκνων Ξάνθης Δημήτρη Χατζηγεωργίου τον Δήμαρχο Αβδήρων κ. Γεώργιο Τσιτιρίδη. Στη συνέχεια, συζητήσαμε μαζί του θέματα που αφορούν τις τρίτεκνες οικογένειες, αλλά και θέματα σχετικά με την λειτουργία των συλλόγων παρουσιάζοντας κάποια από τα σημαντικότερα προβλήματα που χρήζουν αντιμετώπισης».

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…