Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το ζήτημα της στέγασης του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου επαναφέρει ο Ιρφάν Χατζηγκενέ

Το ζήτημα της στέγασης του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου επαναφέρει ο Ιρφάν Χατζηγκενέ

0

Επισημαίνει τις ελλείψεις σε χώρους και υποδομές

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης–«Περιφερειακή Σύνθεση» και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, Ιρφάν Χατζηγκενέ με δήλωσή του επαναφέρει το θέμα της στέγασης του μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης.

Όπως σημειώνει «Σήμερα, το σχολείο φιλοξενεί συνολικά 720 μαθητές και μαθήτριες, αλλά το κτίριο δεν καλύπτει πια τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι λόγω έλλειψης χώρου στα δύο σχολεία δεν υπάρχουν εργαστήρια, υπάρχουν αίθουσες με ανεπαρκή εξαερισμό, ενώ και το προαύλιο είναι πολύ μικρό, σε σημείο που δεν πληροί την τήρηση αποστάσεων που ορίζονται από τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από τον κορωνοϊό. Σε κάθε περίπτωση, το σχολικό κτίριο χρήζει σειράς σοβαρών παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν άμεσα– για την ακρίβεια θα έπρεπε να είχαν ήδη γίνει!»

Καταληκτικά, δεν παραλείπει να τονίσει την υποχρέωση της τοπικής κοινωνίας αφενός και των θεσμικών εκπροσώπων της από την άλλη να διασφαλίζουν το δικαίωμα της πρόσβασης στην Εκπαίδευση ισότιμα για όλα τα παιδιά. Προβάλλει ως αίτημα-την αξίωση για ένα άρτιο περιβάλλον προς όφελος μαθητών και εκπαιδευτικών.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παραιτήθηκε από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου ο Χρήστος Τρέλλης

Νέος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ΑΜΘ ο Σιδέρης Μιχαηλίδης   Με επιστολή του στο…