Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ζητά η ΕΛΜΕ Ξάνθης

Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ζητά η ΕΛΜΕ Ξάνθης

0

Με ψήφισμα επισημαίνει την ανάγκη για μείωση της ύλης

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης , με ψήφισμά της, ζητά από το Υπουργείο Παιδείας την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα πανεπιστήμια, επισημαίνοντας ότι εδώ και πολλά χρόνια διεκδικεί τον εξορθολογισμό και την επικαιροποίηση της ύλης. Επίσης, κάνει λόγο για «αντιπαιδαγωγική» εμμονή του Υπουργείου στην τράπεζα θεμάτων και προβάλλει ως αιτήματα:

1.Κατάργηση της εφαρμογής της τράπεζας θεμάτων στις εξετάσεις. Όπως σημειώνει η ΕΛΜΕ Ξάνθης «η Τράπεζα Θεμάτων, έτσι όπως χρησιμοποιείται, καλλιεργεί στα παιδιά μια χρησιμοθηρική αντίληψη για τη γνώση, ενισχύει την τμηματική και ασύνδετη μάθηση διαβρώνοντας όλη τη μαθησιακή διαδικασία. Ιδιαίτερα φέτος λόγω του COVID-19, η φοίτηση, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, δεν είχε τους όρους της κανονικότητας που επικαλείται το ΥΠΑΙΘ. Επιπλέον, τα θέματα που έχουν αναρτηθεί και αναρτώνται συνέχεια στην τράπεζα θεμάτων είναι πρόχειρα και αδιαβάθμητα και έχουν χαρακτηριστεί ως απαράδεκτα από τις επιστημονικές μας ενώσεις»

2.Μείωση της ύλης σε λογικά και εφικτά επίπεδα λαμβάνοντας υπόψη το γνωσιακό επίπεδο των παιδιών και τις επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις των αντίστοιχων επιστημονικών ενώσεων έτσι ώστε να είναι η διδασκαλία τους ουσιαστική.

3.Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…