Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προ ημερησίας επαναφέρει το θέμα της ενημέρωση για τη ΔΕΥΑΞ η «Ξάνθη για Όλους»

Προ ημερησίας επαναφέρει το θέμα της ενημέρωση για τη ΔΕΥΑΞ η «Ξάνθη για Όλους»

0

Ζητά την επαναφορά στις δια ζώσης συνεδριάσεις και αιτείται πληροφορίες για το ζήτημα της καταλληλότητας του οικοπέδου που προορίζεται για Γυμνάσιο των μαθητών του Δροσερού

 

Τρία ερωτήματα θέτει προ ημερησίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας η δημοτική παράταξη Ξάνθη για Όλους.

Αρχικά, ζητά την επαναφορά στις δια ζώσης συνεδριάσεις για το δημοτικό συμβούλιο και τις επιτροπές και αναφέρει: «με δεδομένο ότι τα μέτρα προστασίας κατά του COVID19 έχουν σχεδόν περιοριστεί στο ελάχιστο, αλλά και το γεγονός ότι ήδη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις και συναντήσεις με ίσο ή μεγαλύτερο αριθμό ατόμων από αυτόν των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ερωτάστε γιατί δεν συγκαλείτε πλέον ως οφείλετε δια ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των επιτροπών «Οικονομικής» και  «Ποιότητας ζωής»; Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν τον γνωρίζουμε; Γνωρίζετε ότι με τον τρόπο αυτόν στερείτε από κάποιους πολίτες το δικαίωμα να παραβρεθούν, να ενημερωθούν και να παρέμβουν στα θέματα του Συμβουλίου μας εφόσον το επιθυμούν;».

Ακόμη, υπενθυμίζει ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει από πριν την πανδημία συζήτηση για τη ΔΕΥΑΞ και ο δήμαρχος εξέφρασε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ωστόσο αυτό ακόμη δεν έχει επιτευχθεί. Η παράταξη σημειώνει σχετικά: «οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ξάνθης ζητούν συνολική ενημέρωση για το ζήτημα αυτό και εσείς από ότι φαίνεται αποφεύγετε συστηματικά μια τέτοια συζήτηση. Σήμερα ερωτάστε πότε ακριβώς σκοπεύετε να φέρετε προς συζήτηση συνολικά το θέμα της ΔΕΥΑΞ προκειμένου να λάβουμε απαντήσεις σε πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν όλους τους πολίτες όπως: το θέμα της συμφωνίας ή όχι με τη ΔΕΥΑ Νέστου, τα δάνεια που έχει η λάβει η Επιχείρηση και αν αποπληρώνονται έγκαιρα καθώς και ποια είναι σήμερα η συνολική οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΞ».

Τέλος, η «Ξάνθη για Όλους» ζητά ενημέρωση αναφορικά με τα συμπεράσματα της αρμόδια επιτροπής που έκρινε σχετικά με την καταλληλότητα που οικοπέδου που προορίζεται για σχολείο για τους μαθητές του Δροσερού στην περιοχή Πετρελαιαποθηκών. Ο Σάββας Μελισσόπουλος ζητά το μέλος της παραπάνω επιτροπής να ενημερώσει το σώμα για το αιτιολογικό της απόφασης και εάν έχει γίνει αποδοχή της δωρεάς του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για το ήδη χτισμένο γυμναστήριο και σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προχώρησε ο δήμος προκειμένου η μετατροπή του σε ένα σύγχρονο δημοτικό σχολείο να καταστεί εφικτή. Παράλληλα, ερωτάται ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Ακινήτων, κ. Ζερενίδης να απαντήσει «ποια είναι από εδώ και πέρα η διαδικασία, μετά την απορριπτική απόφαση της Επιτροπής Καταλληλότητας και πότε θα μάθουμε την τελική έκβαση της υπόθεσης».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…