Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παρούσα η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Παρούσα η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

0

Με διεκδικήσεις για αύξηση μισθών και χρηματοδότηση του ΕΣΥ

 

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ξάνθης καλεί τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Ξάνθης στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Διεκδικήσεις

1.Οικονομικά:

Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης- Ξεπάγωμα της διετίας 2016–17 Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ -Επαναφορά 13ου– 14ουμισθού-Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

2.Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Επιστροφή των υγειονομικών στις θέσεις εργασίας τους. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15.

3.Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

4.Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.

5.Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πράσινο» φως σε 2.393 φωτιστικά σημεία του δήμου Μύκης

Υπεγράφη η σύμβαση αναβάθμισης του συστήματος φωτισμού με λαμπτήρες led, με την εταιρεία “…