Στον απολογισμό του Συνεδρίου των γενικών Γραμματέων ο δήμος Ξάνθης αναδεικνύει τα πολλαπλά οφέλη της διεξαγωγής του για την τοπική κοινωνία
Μια εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του Επιστημονικού Συνεδρίου Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 12-15 Μαΐου στην πόλη μας, ο δήμος Ξάνθης προέβη σε απολογισμό των ωφελειών που προέκυψαν για την πόλη από τη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Όπως αναφέρει «ο απόηχός του δεν έχει κοπάσει, καθώς για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια, η Ξάνθη επανέρχεται στην εξωστρεφή της εικόνα, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα, το τοπικό επιχειρείν, τη διάδραση της τοπικής κοινωνίας».
Στο σχετικό απολογισμό επισημαίνεται: «στο Συνέδριο, το οποίο συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Ξάνθης, την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων «Κλεισθένης», και την εταιρία Forum-Training & Consulting έλαβαν χώρα πάνω από 100 επιστημονικές ομιλίες, με παρόντες Υπουργούς, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Γενικούς Γραμματείς και πλείστο διοικητικό προσωπικό.
Συγκεκριμένα, στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και αρκετοί ακόμα υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και υπάλληλοι των υπουργείων Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης.
Επίσης υποστήριξαν με τη ενεργή συμμετοχή τους περισσότεροι από 110 αιρετοί, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι της χώρας από κάθε γωνιά. Ενδεικτικά αναφέρουμε την παρουσία των αιρετών και μη, από την Αθήνα, τη Νέα Σμύρνη την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τη Θεσσαλονίκη, την Κόρινθο, την Κρήτη, τη Χίο, την Πάρο, την Αλεξανδρούπολη, την Κέρκυρα, και πολλούς ακόμα μικρούς και μεγάλους Δήμους της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή τουλάχιστον 90 Γενικών Γραμματέων ΟΤΑ, 60 Προϊστάμενων Οικονομικών Υπηρεσιών, και 465 διοικητικών υπαλλήλων, μέσα στους οποίους υπήρχαν και τουλάχιστον 60 χορηγοί της διοργάνωσης.
Κατά την τετραήμερη επιστημονική συνάντηση δόθηκαν βραβεία βέλτιστης πρακτικής και training σε όσους εκ των συμμετεχόντων παρουσίασαν σπουδαίο έργο όσον αφορά καλές πρακτικές δράσεων στους φορείς τους και εκπαίδευσης στους υπαλλήλους τους.
Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το επιστημονικό υπόβαθρο του Συνεδρίου προσέδωσε αίγλη στην Ξάνθη μας, καθώς ανέδειξε βέλτιστες λύσεις και προτάσεις σε ό,τι αφορά τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας.
Η προσπάθεια που έγινε συνιστά μια ουσιαστική προώθηση και προβολή του τόπου μας, αφού, πέραν των συνεδριών και των ομιλιών που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, υπήρξαν τουριστικές εξορμήσεις για τους περισσότερους εκ των συμμετεχόντων ώστε να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής μας, με επισκέψεις σε μουσεία, χωριά και άλλους τόπους δράσης.
Επίσης, έγιναν, τουλάχιστον 800 διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της πόλης μας, και άλλων περιοχών της Περιφέρειας, καθώς επίσης σημειώθηκε μεγάλος τζίρος για τα τοπικά καταστήματα της περιοχής.
Με όλα τα παραπάνω γίνεται σαφές, πόσο σημαντική ήταν για τον Δήμο μας η διοργάνωση, δικαιώνοντας την πολιτική βούληση του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη για την ενίσχυση και ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού και τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η πόλη μας και η ευρύτερη περιοχή, από μεγάλου βεληνεκούς διοργανώσεις, αναδεικνύοντας τον τόπο μας, αλλά και τη φιλοξενία των κατοίκων -που αποτελεί και το συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου Ξάνθης».