Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με …ορθοπεταλιές τελειώνει η σχολική χρονιά στην Ξάνθη

Με …ορθοπεταλιές τελειώνει η σχολική χρονιά στην Ξάνθη

0

Η δράση «Αθλοπαιδιές με ποδήλατο» κάνει πανελλαδική πρεμιέρα στην Πρωτοβάθμια του νομού μας – Καλεσμένη η υφυπουργός  Παιδείας Ζ. Μακρή

 

Δεν πάνε κατασκήνωση στα Άβδηρα οι μαθητές – Κλειστή λόγω κορωνοϊού για τρίτη χρονιά –  Προετοιμασία για την  εκδήλωση μνήμης των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή

 

«Καλό καλοκαίρι» ετοιμάζονται να πουν οι  μαθητές των δημοτικών και νηπιαγωγείων σε λιγότερο από 20 μέρες και να κρεμάσουν τις τσάντες τους. Η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ολοκληρώνει την σχολική χρονιά στις 15 Ιουνίου ωστόσο και φέτος παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα κατά της πανδημίας παρότι έχουν χαλαρώσει και στερούν από τους μαθητές μια αγαπημένη καλοκαιρινή εξόρμηση: Την κατασκήνωση!

kataskinosi avdira

Κατασκήνωση …γιοκ και για φέτος

Κλειστές θα παραμείνουν για  τρίτη χρονιά οι κατασκηνώσεις του υπουργείου Παιδείας. Κατά συνέπεια δεν θα λειτουργήσει η κατασκήνωση «Αρχαία Άβδηρα» που λειτουργεί από το 1960 και υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας.  Όπως μας πληροφόρησε η Διευθύντρια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κα Εύη Στυλιανίδου, παρά το γεγονός ότι τα μέτρα κατά του κορωνοϊού έχουν χαλαρώσει, στα σχολεία υπάρχει  χρήση της μάσκας. Προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά και αναζωπύρωση της πανδημίας το υπουργείο έκρινε να αναστείλει την λειτουργία των κατασκηνώσεων και φέτος.

Μια σχολική χρονιά …ποδήλατο τελειώνει  με ποδηλατοδρομία

Για μια πολύ δύσκολη χρονιά, μια χρονιά δοκιμασίας και αδιάλειπτης προσπάθεια που ωστόσο ολοκληρώνεται  αισίως μίλησε στο «Ε» η κα Στυλιανίδου αποδίδονται τα εύσημα στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που συνεργάστηκαν άψογα για να αντιμετωπιστούν  με τον καλύτερο τρόπο οι δυσκολίες: «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από όλους. Οι εκπαιδευτικοί μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους επιδεικνύοντας ηρωισμό και ψυχικό σθένος. Συνεργάστηκαν με τους γονείς, ήμασταν όλοι  ενεργοί και συμμέτοχοι στην κοινή προσπάθεια  να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε με τους συνεχείς ελέγχους και την τήρηση των μέτρων. Τους ευχαριστώ πολύ όλους».

«Αθλοπαιδιές με ποδήλατο»: Πανελλαδική πρεμιέρα στην Ξάνθη – Καλεσμένη η υφυπουργός  Παιδείας Ζ. Μακρή

Μια χρονιά που ωστόσο  κλείνει ευχάριστα με αγώνες ποδηλάτου. Όπως ανέφερε η κα Στυλιανίδου για πρώτη φορά θα διοργανωθούν στην Ξάνθη αγώνες ποδηλάτου με ατομική χρονομέτρηση για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.: «Είναι μια πρωτοποριακή δράση «Αθλοπαιδιές με ποδήλατο» που δεν έχει γίνει σ’ όλη την Ελλάδα και θα γίνει στην Ξάνθη. Έχουμε πάρει έγκριση από το υπουργείο να διοργανώσουμε αγώνες ποδηλάτου  στην ειδική πίστα στην Πανεπιστημιούπολη. Έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον από τα παιδιά. Οι συμμετοχές αγγίζουν τις 100 από όλα τα σχολεία του νομού. Οι ποδηλάτες θα ξεκινούν ανά 1 λεπτό και  θα υπάρχει ατομική χρονομέτρηση. Ωστόσο οι προσπάθειες όλων θα επιβραβευτούν. Το ποδήλατο είναι ένας εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης και οικολογικός . Θέλουμε λοιπόν να δώσουμε έμφαση στην χρήση ποδηλάτου στην πόλη αν και η πόλη μας εκ της γεωμορφολογίας της  δεν προσφέρεται για την χρήση ποδηλάτου».

Η κα Στυλιανίδου πρόσθεσε ότι  έχει  προσκαλέσει την υφυπουργό Παιδείας κα Ζέτα Μακρή να παραβρεθεί στους αγώνες.

 

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση ετοιμάζει εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή

Επίσης προτού κατεβάσουν τα μολύβια μαθητές και εκπαιδευτικοί προετοιμάζονται για  την κεντρική εκδήλωση των σχολείων που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο πλαίσιο του εορτασμού μνήμη των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, ως απότιση φόρου τιμής σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές του ελληνισμού. Παράλληλα η σχολική κοινότητα θα συμμετέχει  με δύο δράσεις στην εκδήλωση της Μητρόπολης Ξάνθης με το ίδιο θέμα όπου θα παρουσιαστεί και το βιβλίου του υφυπουργού καθηγητή κ. Άγγελου Συρίγου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…