Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Με ληξιπρόθεσμα χρέη το 25% των επιχειρήσεων

Με ληξιπρόθεσμα χρέη το 25% των επιχειρήσεων

0

Νέο γύρο ιδιωτικού χρέους δημιουργεί ο τερματισμός των μέτρων στήριξης λόγω πανδημίας

Νέο γύρο ιδιωτικού χρέους δημιουργεί ο τερματισμός των μέτρων στήριξης προς τις επιχειρήσεις τα οποία είχαν ληφθεί λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με έρευνα γνώμης που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), σχεδόν μία στις τέσσερις επιχειρήσεις (23%) έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις των οποίων την πληρωμή έχει καθυστερήσει. Μάλιστα, το 52% όσων έχουν καθυστερήσει τις πληρωμές δηλώνει ότι δεν θα μπορέσει να τις τακτοποιήσει τους επόμενους μήνες, ενώ το 61% δήλωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεών τους. Το 9% έχει ζητήσει δάνειο για να καλύψει τις ανάγκες του το τελευταίο διάστημα. Από όσους υπέβαλαν πρόσφατα αίτημα δανειοδότησης, οι έξι στους δέκα εισέπραξαν αρνητική απάντηση (57%) και μόνον ένας στους πέντε έλαβε θετική απάντηση. Eπίσης το 60% απάντησε ότι η λειτουργία των επιχειρήσεών τους έχει επηρεαστεί πολύ ή αρκετά από τις ανατιμήσεις. Ειδικά από την αύξηση του ενεργειακού κόστους δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί το 59%.

Με βάση και τα παραπάνω, δεν είναι τυχαίο ότι μόλις το 18% αναμένει η πορεία της επιχείρησής του να είναι καλύτερη το επόμενο εξάμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο εξάμηνο. Το 35% αναμένει ότι θα είναι χειρότερη και το 34% ίδια.

Τέλος, στο ερώτημα εάν σε περίπτωση νόσησης και απουσίας από την εργασία έχουν οι επιχειρηματίες του δείγματος επαρκείς πόρους για την κάλυψη των άμεσων προσωπικών τους αναγκών, το 41% απάντησε αρνητικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Sunlight Group: Στην παραγωγή πρωτότυπης μπαταρίας 2ης ζωής

Στο ερευνητικό ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Battery2Life συμμετέχει η εταιρεία …