Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο Όττο Ρεχάγκελ αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας των ΤΕΦΑΑ Ροδόπης

Ο Όττο Ρεχάγκελ αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας των ΤΕΦΑΑ Ροδόπης

0

Βραβεύτηκε από τους Δήμους Κομοτηνής και Σαπών – επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη

Ο Ότο Ρεχάγκελ βρέθηκε στην Κομοτηνή την Παρασκευή προκειμένου να αναγορευθεί σε επίτιμο διδάκτορα της ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στο πλαίσιο του 30ου Συνεδρίου της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.

Κατά την τελετή που έγινε την ημέρα της επίσημης Τελετής Έναρξης του 30ου Διεθνούς Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ, ο διακεκριμένος προπονητής που οδήγησε την Ελληνική Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου στην κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004, δέχτηκε έπαινο από την Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Μάθησης, Μαρία Μιχαλοπούλου. Μαζί του τιμήθηκαν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές που οδήγησαν την Ελλάδα στην κορυφή της Ελλάδας, μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν οι Ζήσης Βρύζας, Άγγελος Χαριστέας, Φάνης Κατεργιαννάκης, Γιώργος Καραγκούνης, Τάκης Φύσσας, Παντελής Καφές και ο άμεσο συνεργάτης του Γερμανού τεχνικού Γιάννης Τοπαλίδης.

Ακολούθησε η ανάγνωση του Ψηφίσματος της Έγκρισης και της Αναγόρευσης στην ελληνική γλώσσα από την Κοσμήτορα της Σχολής και Πρόεδρο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Καθηγήτρια Ελένη Δούδα. Στην συνέχεια το ίδιο έγινε και στην γερμανική γλώσσα, από τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Καθηγητή Αθλητιατρικής Γιώργο Γκοδόλια.

Αμέσως μετά ο κ. Ρεχάγκελ δέχτηκε τον τήβεννο και το επιτηβέννιο από τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και η τελετή ολοκληρώθηκε με ομιλία του Ότο Ρεχάγκελ με θέμα: “Χτίζοντας το Ελληνικό θαύμα του Euro 2004”.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο πρώην προπονητής της Εθνικής μας ομάδας επισκέφθηκε το Σάββατο τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο ενώ στη συνέχεια παραβρέθηκε σε ειδική εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του στην Τσανάκλειο Σχολή όπου βραβεύτηκε από τον Δήμο Κομοτηνής για την προσφορά του στον αθλητισμό και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τέλος το βράδυ του Σαββάτου ο δήμος Μαρώνειας- Σαπών φιλοξένησε στο Λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους στη Μαρώνεια, τους συνέδρους του 30ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ όπου τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο κ. Ότο Ρεχάγκελ. Εκεί ο δήμαρχος κ.Ντίνος Χαριτόπουλος προσέφερε συμβολικά δώρα καθώς και καλάθι με τοπικά προϊόντα.

O κ.Ότο Ρεχάγκελ υπέγραψε και στον «Κύκλο Φίλων του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας», στηρίζοντας την προσπάθεια του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για την ένταξη του στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…