Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Ξάνθη: «Μπήκε» στη συναλλαγή και της πήρε 5.100 ευρώ

Ξάνθη: «Μπήκε» στη συναλλαγή και της πήρε 5.100 ευρώ

0

Όλο και πιο ευρηματικοί γίνονται οι απατεώνες που υφαρπάζουν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς. Μέσω link από sms έχασε 3.500 ευρώ και ένας Καβαλιώτης

Όλο και πιο ευρηματικοί γίνονται οι απατεώνες που με διάφορες μηχανορραφίες, αλλά και τεχνολογικά εργαλεία υφαρπάζουν τραπεζικούς κωδικούς. Στην Ξάνθη καταγράφηκε άλλη μία περίπτωση σε βάρος μιας γυναίκας, ενώ και στην Καβάλα οι αστυνομικές αρχές αναζητούν το δράστη εξαπάτησης.

Πιο αναλυτικά, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 22-5-2022, εξαπάτησε γυναίκα στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής συναλλαγής της παθούσας μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, άγνωστος δράστης κατάφερε να πραγματοποιήσει μεταφορές χρημάτων, συνολικού ύψους 5.100 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Ακόμη, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 18-5-2022, εξαπάτησε έναν άνδρα στην Καβάλα. Συγκεκριμένα, ο δράστης απέστειλε μήνυμα (sms) στον παθόντα που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και το οποίο τον προέπεμπε να πληκτρολογήσει τον προσωπικό του κωδικό σε σύνδεσμο (link) που περιείχε για την ολοκλήρωση ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής, με αποτέλεσμα να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του και να μεταφέρει χρηματικό ποσό, ύψους 3.500 ευρώ Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…