Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Έξι ακόμη διακινητές συνελήφθησαν σε ένα 24ωρο στην ΑΜΘ

Έξι ακόμη διακινητές συνελήφθησαν σε ένα 24ωρο στην ΑΜΘ

0

Οι τέσσερις είχαν συντονιστεί για τη μεταφορά δεκαεπτά διακινούμενους με φορτηγό, αφού είχαν έρθει με βάρκα από τον Έβρο

Συνελήφθησαν την Τρίτη, σε περιοχές της Ορεστιάδας, της Δράμας και της Ροδόπης, , έξι διακινητές, πέντε αλλοδαποί και ένας ελληνικής υπηκοότητας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο Έβρο, αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις αλλοδαπούς διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο ύψος του κόμβου Θυρέας της Εθνικής Οδού Αρδανίου – Ορμενίου τον έναν διακινητή να οδηγεί αυτοκίνητο και να μεταφέρει δεκαεπτά μη νόμιμους μετανάστες. Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί εντόπισαν σε περιοχή του Νέου Χειμωνίου και τους άλλους τρεις διακινητές, οι οποίοι προηγουμένως είχαν περαιώσει τους μη νόμιμους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με φουσκωτή βάρκα τον ποταμό Έβρο και τους οποίους καθοδήγησαν πεζή στο σημείο όπου επιβιβάστηκαν στο φορτηγό όχημα.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Δράμας – Ξάνθης,  αστυνομικοί συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο και να μεταφέρει τρεις μη νόμιμους μετανάστες. Επισημαίνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι στην Κομοτηνή, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν  άνδρα, διότι οδηγώντας φορτηγάκι μετέφερε έξι μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών σε επαρχιακή οδό και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ μετά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε για το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δράστης έχει δηλωθεί κλοπή την 9-5-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Χαλκιδικής.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καβάλα: Χειροπέδες σε εισπράκτορα κυκλώματος απατών

Εξαπατούσαν τους πολίτες με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε ατύχημα Εξιχνιάσθη…