Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διπλή εκπροσώπηση της Ξάνθης στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας

Διπλή εκπροσώπηση της Ξάνθης στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας

0

Αντώνης Πασχάλης και Σοφία Ψωμά εξελέγησαν στο 150μελές όργανο

Ολοκληρώθηκε το 14ο Συνέδριο της παράταξης. Κ. Μητσοτάκης:  Πρόταγμα η συσπείρωση και στόχος η αυτοδυναμία στις εκλογές που, όπως επανέλαβε, θα γίνουν σε δεκατρείς μήνες

Σε πανηγυρικό κλίμα και με 7.500 συνέδρους και παρατηρητές πραγματοποιήθηκε το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στις 6-8 Μαΐου, με την προβλεπόμενη αναστολή συνεδριακών διοργανώσεων που επέβαλαν οι συνθήκες της πανδημίας.

Την Παρασκευή το συνέδριο άνοιξε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της παράταξης Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Με την ολοκλήρωση του Συνεδρίου η παράταξη σημείωσε: «το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ήταν ένα από τα πιο δυναμικό, τα πιο μαζικά και τα πιο ουσιαστικά συνέδρια του κόμματός μας»

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, παρέθεσε ορισμένα στατιστικά στοιχεία τόσο για τη συμμετοχή στις διαδικασίες του Συνεδρίου, όσο και για την εκλογή των μελών της νέας Πολιτικής Επιτροπής: «Συνολικά συμμετείχαν 2.500 σύνεδροι και 6.000 παρατηρητές από όλη την Ελλάδα, ενώ οι ομιλητές στις έξι θεματικές ενότητες ξεπέρασαν τους 270.

Αναφορικά με την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής:

Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της είναι νεοεκλεγέντα με την ανανέωση του σώματος της ΠΕ να φτάνει το 75%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των μελών είναι μειωμένος κατά 8,5 έτη.

Συνολικά στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν 1.696 σύνεδροι, εκ των οποίων το 30% ψήφισαν μέσω της ψηφιακής κάλπης του συστήματος «ΖΕΥΣ».

Αλ. Νταμπουρατζής: Επιτυχημένο και άκρως ενδιαφέρον το συνέδριο

Στον απόηχο του συνεδρίου ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Ξάνθης Αλέξανδρος Νταμπουρατζής, μιλώντας στο «Ε», τόνισε ότι επρόκειτο για ένα συνέδριο με ενθουσιασμό, μαζικότητα και μάλιστα, «ενδεχομένως να ήταν και το πολυπληθέστερο που διοργανώθηκε από την παράταξη». Ο κ. Νταμπουρατζής, επεσήμανε ότι η μεγάλη μαζικότητα αποδεικνύει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και την κυβερνητική πολιτική, ενώ υπογραμμίζοντας την πολυπληθή παρουσία νέου κόσμου, αναφέρθηκε στην ανανέωση της παράταξης. Όπως ο ίδιος σημείωσε: «τα συνέδρια είναι μία διαδικασία χρήσιμη. Πέρα από τη διάσταση της «κοινωνικοποίησης», είναι μία διαδικασία παραγωγής διαλόγου, ιδεών, πολιτικού έργου και αποτύπωσης στόχων. Για εμάς ήταν μια πολύ σημαντική διαδικασία με διάλογο σε μια πληθώρα θεματικών». Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ υπενθύμισε την πρόθεση του προέδρου να πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Συνέδριο, ενώ έδωσε έμφαση στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού για διενέργεια εκλογών στη λήξη της θητείας. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σαφές ότι εκλογές θα γίνουν σε 13 μήνες και ότι η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση για να προωθεί ξεκάθαρες λύσεις».

Παρουσίες από την Ξάνθη στις εργασίες του συνεδρίου

Διπλή εκπροσώπηση της Ξάνθης στην ΚΕ

Στο πλαίσιο του συνεδρίου εκλέχθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτη ήρθε η Όλγα Μαγγανά, νέα μητέρα από το Λαύριο με 465 ψήφους. Συνολικά ψήφισαν 1.696 μέλη. Η ψηφοφορία διεξήχθη σε 31 εκλογικά τμήματα, ενώ για πρώτη φορά διεξήχθη και ηλεκτρονική ψηφοφορία για όσους δεν κατάφεραν να παραβρεθούν.

Για άλλη μια φορά η Ξάνθη εκπροσωπείται διπλά, αφού με 221 σταυρούς επανεξελέγη ο Αντώνης Πασχάλης, ενώ εξελέγη και η Σοφία Ψωμά με 134 σταυρούς.

«Η Ξάνθη εκπροσωπείται διπλά, συνεχίζοντας την παράδοση και εκπροσωπείται και επάξια» σημείωσε ο κ. Νταμπουρατζής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…