Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ζωντάνεψε την Ξάνθη το Φεστιβάλ των μουσικών Σχολείων

Ζωντάνεψε την Ξάνθη το Φεστιβάλ των μουσικών Σχολείων

0

Εκτός από το πολιτιστικό αποτύπωμα άφησε και οικονομικό στην αγορά της πόλης

Κίνηση σε εμπορικά με νεολαιίστικα είδη

 

Μια πολύ καλή εβδομάδα για καφέ και εστίαση – Πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης και σε καταλύματα των περιφερειακών δήμων

 

 

Μέρες Άνοιξης στον πολιτισμό έζησε η πόλη μας με την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του Φεστιβάλ «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων». Μέρες και νύχτες μαγικές γεμάτες μουσική στα στέκια της Π. Πόλης, στις πλατείες, στα σοκάκια. Μέρες γεμάτες νιάτα και ζωντάνια που έδωσαν χαρά στους συμπολίτες μας και τους έκαναν να βγουν από τα σπίτια, να συμμετάσχουν σ’ αυτή την γιορτή, να εκδηλώσουν τη χαρά τους. Είναι ενδεικτικό ότι κατά την τελετή λήξης η συγκίνηση ήταν τόσο μεγάλη που όπως μας πληροφόρησαν όταν αποχωρούσαν τα σχολεία κι απ’ όπου περνούσαν τους έραιναν με λουλούδια.  Όλες αυτές οι 7 μέρες η πόλη πάλλονταν από μουσική, από πολιτισμική κίνηση από τους μαθητές 25 μουσικών σχολείων και 1700 συνοδούς καθηγητές και εθελοντές, γεγονός που καταδεικνύει την σπουδαιότητα του πολιτιστικού αποτυπώματος που έχει και το οποίο μάλιστα συνοδεύτηκε και από οικονομικό αποτύπωμα.

Κίνηση σε εμπορικά με νεολαιίστικα είδη στην αγορά της πόλης

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης κ. Νίκος Γρηγοριάδης η αγορά της Ξάνθης όντως «ζωντάνεψε» αυτές τις μέρες ιδιαίτερα στα εμπορικά που έχουν είδη που απευθύνονται στην νεολαία όπως ηλεκτρονικά αλλά και ρουχισμό με αθλητικά ή μπιζού: «Είναι γεγονός ότι αυτός ο θεσμός που μεσολαβεί μεταξύ του καρναβαλιού και της Π. Πόλης σε συνθήκες κανονικότητας,  είναι ένας πολύ σημαντικός και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι από τη δημοτική αρχή εξετάζεται η περαιτέρω διεύρυνσή του και στις χώρες των Βαλκανίων. Πέρα από τον πολιτισμό που προάγει έχει και θετικό οικονομικό αποτύπωμα στην πόλη και στον νομό μας. Απ’ ότι γνωρίζω τα ξενοδοχεία της Ξάνθης είχαν 100% πληρότητα και έγιναν κρατήσεις και σε καταλύματα των περιφερειακών δήμων. Όλη η περιφερειακή ενότητα επωφελήθηκε ενώ πολύ κερδισμένη είναι και η εστίαση και τα καφέ».

 

 

 

Μια πολύ καλή εβδομάδα για καφέ και εστίαση

 

Σ’ ότι αφορά την εστίαση και τα καφέ την άποψη του κ. Γρηγοριάδη επιβεβαιώνει και η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα Μαίρη Τσιακίρογλου: «Είχε πολύ κίνηση τις μέρες αυτές τόσο στα καφέ όσο και στα καταστήματα εστίασης. Οι μαθητές με τους συνοδούς τους και γενικά όλη αυτή η διοργάνωση έβγαλε και τους Ξανθιώτες έξω.  Ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα. Ένας πολύ σημαντικός θεσμός που πρέπει να ενδυναμωθεί και να διευρυνθεί γιατί δίνει μόνο προστιθέμενη αξία στην πόλη μας τόσο στον πολιτισμό όσο και στην οικονομική ζωή της».

 

 

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…