Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανταλλαγή τεχνογνωσίας στη χρήση ΤΠΕ για μαθητές του 2ου ΓΕΛ στην Κωνσταντινούπολη

Ανταλλαγή τεχνογνωσίας στη χρήση ΤΠΕ για μαθητές του 2ου ΓΕΛ στην Κωνσταντινούπολη

0

Συμμετείχαν μαζί με μαθητές από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις σε εργαστήρια για τη χρήση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας στη διδακτική πράξη

Το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ /Δράση ΚΑ229 /, με τίτλο “ GOod PrICTices ”, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, από 26 Απριλίου έως τις 1 Μαΐου  2022.

Το Ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα πραγματεύεται θέματα που τη χρήση των ΤΠΕ και συμμετέχουν σχολεία από 5 ευρωπαϊκές χώρες (Ουγγαρία/συντονίστρια χώρα, Ελλάδα, Πολωνία, Βουλγαρία και Τουρκία). Στόχος του προγράμματος είναι να εξετάσουν οι συμμετέχοντες παρόμοια σχολεία-εταίρους από όλη την Ευρώπη, παρατηρώντας διάφορους τρόπους ενσωμάτωσης της τεχνολογίας και των κινητών κατά τη διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης.

Όπως τονίστηκε από την πλευρά του 2ου ΓΕΛ, λόγω των μεγάλων διαφορών μεταξύ των σχολείων όσον αφορά τη διδασκαλία με βάση την τεχνολογία, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα εργαλεία ΤΠΕ και στις εφαρμογές για κινητά.

Στη συνάντηση που διοργάνωσε το σχολείο SULTANAHMET SUPHİ PAŞA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ της Κωνσταντινούπολης, συμμετείχαν 6 μαθητές από την Β’ τάξη και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου της Ξάνθης, Βασιλειάδου Φωτεινή, Εξαφτόπουλος Ανέστης και Μαυροδή Αικατερίνη(συντονιστρια) και κατά τη διάρκειά της είχαν την ευκαιρία:

-να συμμετάσχουν σε παρουσιάσεις και ομιλίες σχετικά με το θέμα

-οι μαθητές να συμμετέχουν σε workshops και δράσεις σε θέματα χρήσης των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη

-να περιηγηθούμε στο κέντρο της Πόλης και να γνωρίσουν τις ομορφιές της.

Μεταφέροντας της εντυπώσεις της ομάδας, ο διευθυντής αναφέρει: «το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν από την αρχή πολύ θερμό και φιλικό. Οι μαθητές μας δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τα workshop, τις δραστηριότητες, τις επισκέψεις και τις ξεναγήσεις, αλλά και από το γεγονός ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό, συνεργατικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον μάθησης με πολλαπλά οφέλη.

Η εμπειρία για τους μαθητές και τους καθηγητές όλων των συμμετεχόντων σχολείων ήταν ιδιαίτερα σημαντική, αφού γνώρισαν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της χώρας και της πόλης που μας φιλοξένησε, αντάλλαξαν εμπειρίες, απόψεις, ιδέες και προβληματισμούς σχετικά με το θέμα του προγράμματος.

Θα θέλαμε να ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι μας στηρίζουν, τη διεύθυνση του σχολείου, γονείς, εκπαιδευτικούς και τοπικούς φορείς στην προσπάθεια υλοποίησης  Ευρωπαϊκών προγραμμάτων».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…