Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Μονομαχία» δήμων Κομοτηνής-Αλίμου για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025

«Μονομαχία» δήμων Κομοτηνής-Αλίμου για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025

0

Η ανακοίνωση των υποψηφίων που θα επιλεγούν για την τελική φάση θα γίνει στις 7 Απριλίου

Η διαδικασία ανάδειξης της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2025 βρίσκει την Κομοτηνή παρούσα στη δεύτερη φάση ως μία από τις 19 πόλεις που επελέγησαν μέχρι στιγμής.

Η ανακοίνωση των υποψηφίων που θα επιλεγούν για την τελική φάση θα γίνει στις 7 Απριλίου. Ο Δήμος Κομοτηνής μαζί με τον Δήμο Αλίμου είναι οι ελληνικοί δήμοι που διεκδικούν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2025.

Οι 19 Δήμοι είναι: Κομοτηνή (Ελλάδα), Άλιμος (Ελλάδα), Αττάλεια (Τουρκία), Azuqueca de Henares (Ισπανία), Μπουργκάς (Βουλγαρία), Κισινάου (Μολδαβία), Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Fuenlabrada (Ισπανία), Gratwein-Straßengel (Αυστρία), Σμύρνη (Τουρκία), Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), Lviv (Ουκρανία), Μαδρίτη (Ισπανία), Mosjøen (Νορβηγία), Pordenone (Ιταλία), Σαβόνα (Ιταλία), Στάρα Ζαγόρα (Βουλγαρία), Στρούμιτσα (Βόρεια Μακεδονία), Tromsø (Νορβηγία).

Η υποψηφιότητα στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας αντανακλά το νεανικό προφίλ της πόλης όπως έχει διαμορφωθεί χάρη και στην ενεργό παρουσία των φοιτητών στην κοινωνική, πολιτιστική, αθλητική και οικονομική πραγματικότητα.

Η προετοιμασία της πρότασης του Δήμου Κομοτηνής στον 17ο διαγωνισμό στηρίχθηκε από το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Κομοτηνής Exagono που είναι σε διαρκή επαφή με τους νέους της πόλης. Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωαννης Γκαρανης δήλωσε: «Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι η πόλη μας πέρασε στη δεύτερη φάση ενός σπουδαίου θεσμού, διεκδικώντας τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας. Όποια κι αν είναι η έκβαση το γεγονός είναι πως η Κομοτηνή ζει στις καρδιές αμέτρητων φοιτητών που από το 1974, οπότε πρωτολειτούργησε η Νομική Σχολή, έζησαν, δημιούργησαν, ονειρεύτηκαν μαζί με τους ντόπιους. Θεωρούμε σημαντικό οι νέοι μας να απολαμβάνουν των ίσων ευκαιριών, να αποτελούν ενεργά μέλη της κοινωνίας σχεδιάζοντας και διεκδικώντας, αγωνιζόμενοι για το ευρωπαϊκό της μέλλον. Η επιλογή μας, εξάλλου, να προχωρήσουμε στη δημιουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κομοτηνής είναι σ’ αυτή την κατεύθυνση της συμμετοχικής δημοκρατίας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Χαμένη Υπερβόρειος»: Ένα μενού ποίησης την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

Τι θα έλεγες αν βρισκόσουν σε ένα εστιατόριο που αντί για φαγητό, είχες την ευκαιρία να πα…