Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με ευθυμία και θετικές σκέψεις τα εγκαίνια της Παιδικής Χαράς στην Κεντρική Πλατεία

Με ευθυμία και θετικές σκέψεις τα εγκαίνια της Παιδικής Χαράς στην Κεντρική Πλατεία

0

Παιδιά έπαιξαν ανέμελα στον χώρο ανταλλάσσοντας μηνύματα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Μ. Τσάκα και τον Δήμαρχο Ξάνθης Μ. Τσέπελη

Μ. Τσάκας: «Καταφέραμε να δώσουμε χαρά στα παιδιά στο πλαίσιο μίας υποδειγματικής συνεργασίας με τον Δήμο και την Περιφέρεια»

Μ. Τσέπελης: «Πετύχαμε εξοικονόμηση, προστασία του περιβάλλοντος και αυτό το σημαντικό έργο της παιδικής χαράς, πρότυπο για άλλες δράσεις»

Με τη συντροφιά μικρών και μεγάλων πραγματοποιήθηκαν μέσα σε κλίμα ευθυμίας τα εγκαίνια της παιδικής χαράς στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης το μεσημέρι της Τετάρτης 13/04.Ο χώρος γέμισε με παιδικές παρουσίες που έπαιζαν ανέμελα.

Ο χώρος που από την αρχή υποδέχεται δεκάδες παιδιών με τους γονείς τους, γέμισε από τους μαθητές του 10ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης που κυριολεκτικά πολιόρκησαν τις άρτιες και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, κατασκευές, παίζοντας και γελώντας.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας, όπως επίσης και εκπρόσωποι του δήμου. Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται πως η παιδική χαρά ανακατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της ΔΕΔΑ, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Δημόσιας Επιχείρησης.

Δράσεις ΕΚΕ από τη ΔΕΔΑ

Η ΔΕΔΑ προχώρησε σε δωρεά 12 σύγχρονων νοσοκομειακών κλινών με πρόσθετο εξοπλισμό στην Ωτορινολαρυγγική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ), υλοποιώντας επίσης εργασίες ανακαίνισης της Κλινικής.

Παράλληλα, η ΔΕΔΑ ολοκλήρωσε την πλήρη κατασκευή δύο παιδικών χαρών στη Δράμα και την Ξάνθη οι οποίες διαθέτουν πιστοποιημένο σύγχρονο εξοπλισμό και πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Επίσης, η εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία πρότυπου αθλητικού χώρου με όργανα υπαίθριας εκγύμνασης στο πάρκο Φαλήρου στην Καβάλα.

Στη συνέχεια, ο κ. Μ. Τσάκας και ο κ. Μ. Τσέπελης προχώρησαν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ. Δεν παρέλειψαν να συνομιλήσουν με τα παιδιά, να αφουγκραστούν τους προβληματισμούς-ανησυχίες τους, αλλά και τα αιτήματά τους. Τέλος, τους δώρισαν καπελάκια με το σήμα της ΔΕΔΑ.

Μ. Τσάκας: «Τα έργα μας προχωρούν αρκετά ομαλά  παρά τα παράλληλα προβλήματα που υπάρχουν αυτή την εποχή»

Ο κ. Μ. Τσάκας δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα στην όμορφη Ξάνθη. Ιδιαίτερη χαρά μας δίνει το γεγονός ότι βλέπουμε το έργο μας, την παιδική χαρά να έχει τόσο μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινωνία. Η εικόνα αυτή της παιδικής χαράς γεμάτη παιδάκια είναι η πιο ευχάριστη που έχουμε αυτό το διάστημα μέσα σε όλη την κρίση, τα προβλήματα. Κατορθώσαμε, με λίγα λόγια να δώσουμε χαρά στον κόσμο χάρη φυσικά και στην πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τον Δήμαρχο Ξάνθης. Με όλη την Περιφέρεια, με τον Αντιπεριφερειάρχη και με τους Αντιδημάρχους  έχουμε μία υποδειγματική συνεργασία. Τα έργα μας προχωρούν αρκετά ομαλά  παρά τα παράλληλα προβλήματα που υπάρχουν αυτή την εποχή. Θεωρούμε πως μόλις το επόμενο διάστημα ξεπεράσουμε αυτή την πολύ σημαντική κρίση που διέρχεται ο πλανήτης, θα μπορέσουν να απολαύσουν τόσο οι Ξανθιώτες, όσο και όλοι οι κάτοικοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα πολλά πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου. Μέχρι τότε προχωρούμε με τις υποδομές κι ελπίζουμε να χαιρόμαστε όλοι τόσο ωραία έργα σαν το σημερινό. Ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή και τον Δήμαρχο για την άψογη συνεργασία!»

Χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της αεριοδότησης  στην Ξάνθη

Όπως σημείωσε ο κ. Τσάκας: ««Άμεσα θα γίνει η αεριοδότηση. Αναγκαστήκαμε να ξεκινήσουμε μέσα στον χειμώνα. Ωστόσο, το συγκεκριμένο εγχείρημα είχε  συγκεκριμένες δυσκολίες. Π.χ. οι ασφαλτοστρώσεις είναι πολύ δύσκολο να γίνουν κάτω από πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Τώρα που όλα αυτά ξεπεράστηκαν, θα γίνουν όλες οι αποκαταστάσεις τάχιστα. Με την αποκατάσταση των δρόμων θα μπορούν να συνδεθούν και οι πρώτοι  Ξανθιώτες, ώστε το επόμενο φθινόπωρο και ο επόμενος χειμώνας θα βρει πολλούς Ξανθιώτες με φυσικό αέριο. Το ενδιαφέρον με δεδομένο τις συνθήκες είναι πολύ σημαντικό. Ο κόσμος ‘’βομβαρδίζεται’’ με πληροφορίες για την ακρίβεια στην ενέργεια που είναι πραγματικότητα. Ελπίζουμε πως το επόμενο διάστημα θα καταφέρουμε κάτι πολύ σημαντικό, ο κόσμος να μπορεί να απολαύσει φθηνό και φιλικό προς το περιβάλλον φυσικό αέριο».

Μ. Τσέπελης: «Ευχόμαστε  με αυτό το κοινωνικό πρόσημο να συνεχίσουμε κι άλλου είδους δραστηριότητες και τα επόμενα χρόνια προς όφελος της κοινωνίας»

Έπειτα, ο κ. Μ. Τσέπελης σημείωσε: «Πιο ευτυχισμένοι είμαστε εγώ, οι συνεργάτες μου, αλλά κι η κοινωνία. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ, τον κύριο Τσάκα για την ευόδωση του στόχου μας  να φέρουμε το αέριο στην πόλη μας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έχουμε δύο κέρδη:1.Οικονομία-Εξοικονόμηση στον πολίτη,2.Προστασία του Περιβάλλοντος. Δύο πράγματα μαζί τα έχουμε πετύχει! Το τρίτο κομμάτι για το οποίο θα ήθελα να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα είναι για αυτή την παιδική χαρά, η οποία αναμφισβήτητα είναι πρότυπο να μπορέσουμε με αυτή την αρχιτεκτονική παρουσία και λειτουργικότητα να προχωρήσουμε και στις άλλες παιδικές χαρές. Αυτό το πετύχαμε! Θέλω να τον ευχαριστήσω, γιατί φαίνεται από τη συμμετοχή των γονιών των παιδιών ότι  όταν ένας χώρος διαμορφώνεται ωραία αισθητικά, έχει  μεγάλη επιτυχία στην κοινωνία. Για εμάς αυτό το έργο είναι πάρα πολύ σημαντικό! Ευχόμαστε  με αυτό το κοινωνικό πρόσημο να  συνεχίσουμε κι άλλου είδους δραστηριότητες και τα επόμενα χρόνια προς όφελος αυτής της υπέροχης κοινωνίας που εκπροσωπούμε όλοι μας με περηφάνια. Είμαστε ένας δήμος με υπέροχο κόσμο. Ας τον υπηρετήσουμε όλοι μαζί σε αυτή τη δύσκολη περίοδο με τον καλύτερο τρόπο!»

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…