Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η Ξάνθη στον πανελλήνιο διαγωνισμό First Lego League 2022

Η Ξάνθη στον πανελλήνιο διαγωνισμό First Lego League 2022

0

Πραγματοποιήθηκε στις 2-3 Απριλίου στη ΔΕΘ

Μια μεγάλη γιορτή της καινοτομίας, της έρευνας και της δημιουργικότητας πραγματοποιήθηκε στις 2-3 Απριλίου στο χώρο της Δ.Ε.Θ. Ο πανελλήνιος διαγωνισμός First Lego League 2022 συγκέντρωσε χαμόγελα και φωνές έπειτα από δύο χρόνια.

Οι 50 κορυφαίες ομάδες που προκρίθηκαν με επιτυχία στον Πανελλήνιο Τελικό Διαγωνισμό από τους Προκριματικούς σε Βόλο, Ρόδο, Κρήτη, Αθήνα, Ξάνθη, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη διαγωνίστηκαν με μοναδικές ιδέες και φαντασία. Ανάμεσα τους διακρίθηκαν και οι ομάδες που προκρίθηκαν από τον περιφερειακό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη στις 12 Μαρτίου, από το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και το Xanthi TechLab.

Oι ομάδες από την Ξάνθη( Robofrog) και την Αλεξανδρούπολη(Intelligent Robomechanics)  βραβεύτηκαν για την επίδοση τους ενώ η ομάδα Robolab του Χanthi TechLab πήγε πολύ καλά στην κατηγορία του project παρουσιάζοντας “έξυπνες μεταφορές” στην πόλη της Ξάνθης. Με στόχο τη διαλογή εμπορευμάτων με ένα  αυτόματο ρομποτικό σύστημα διαλογής και τη  μεταφορά τους με ηλεκτρικά πατίνια και drone στις πιο δύσβατες περιοχές φάνηκε η καινοτομία και δημιουργική σκέψη των μαθητών. Ξεχωριστή η συμβολή των τριών προπονητριών της ομάδας Νεφέλης Καβούνη, Παρασκευής Στέκα και Ευγενίας Λυκουρέση. Το ραντεβού ανανεώνεται για του χρόνου με ακόμα περισσότερη φαντασία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…